STV pýta dotáciu každý rok a každý rok je v kritickom stave

NETKY.SK • 23 September 2010, 07:05 • 2 min
STV pýta dotáciu každý rok a každý rok je v kritickom stave

STV pýta dotáciu každý rok a každý rok je v kritickom stave

slovakia

left justify in out

img

Minister financií Ivan Mikloš dnes podobne ako šéf rezortu kultúry Daniel Krajcer odmietol, že by štát poskytol verejnoprávnej Slovenskej televízii (STV) finančnú kompenzáciu v súvislosti s jej finančným stavom. Rovnaký názor zastáva aj premiérka Iveta Radičová. Poznamenala, že televízia vždy narieka, ale otázka pritom znie, ako hospodári s existujúcimi financiami a aké zmluvy podpisuje.
"STV pýta túto dotáciu každý rok a každý rok je v kritickej situácii s vetou, že už nebude môcť vysielať a do toho otvorí kanál STV 3, na ktorom, prepáčte, vždy je v titulku uvedený iný šport ako vidím na obrazovke. Argentínska liga, čo ja viem, to nie je to pravé orechové a pokiaľ idú iné futbalové zápasy, vidím ich na STV 1, dva aj tri," konštatovala predsedníčka vlády.
Slovenská televízia (STV) nie je schopná realizovať svoje verejnoprávne poslanie tak, ako jej to určuje zákon. Od štátu potrebuje finančnú kompenzáciu za výpadok úhrad za služby verejnosti. Na dnešnom rokovaní to konštatovali členovia Rady STV. Zároveň odmietli návrh úpravy rozpočtu na tento rok, ktorý im predkladal generálny riaditeľ Štefan Nižňanský.
Dozorná komisia varuje pred finančným kolapsom televízie. Manažment konštatoval, že jedným z radikálnych riešení by bolo zlúčenie programov Jednotky a Dvojky, čo by však neprichádzalo do úvahy, lebo by sa tým porušil zákon.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona