STV má záujem o reprezentačné zápasy, ale nie za každú cenu

NETKY.SK • 6 September 2010, 07:46 • 2 min
STV má záujem o reprezentačné zápasy, ale nie za každú cenu

STV má záujem o reprezentačné zápasy, ale nie za každú cenu

slovakia

left justify in out

img

Slovenská televízia má záujem o vysielanie reprezentačných prenosov, ale nie za každú cenu. Pre TASR to povedal generálny riaditeľ STV Štefan Nižňanský.
"Je našou veľmi výraznou snahou zabezpečiť pre televíznych divákov zápasy futbalovej a hokejovej reprezentácie, ale aj iných reprezentácií," povedal. STV má záujem vysielať aj najzávažnejšie športové udalosti, ako sú Olympijské hry, Majstrovstvá sveta a Európy. To však neznamená, že je povinná kúpiť reprezentačné prenosy s akýmikoľvek podmienkami.
"Odmietame princíp, aby niekto vydieral Slovenskú televíziu tým, že musí nutne nakúpiť práva na reprezentačné zápasy a zviazať to aj s vysielaním ligových súťaží. Taký objem finančných prostriedkov, aké sú predstavy držiteľov práv, STV nemá," vyhlásil Nižňanský.
Na margo úvah o tom, že by sa STV v budúcnosti z finančných dôvodov mohla vzdať tretieho, športového programu Nižňanský odpovedal, že by to bolo nelogické vzhľadom na prebiehajúcu digitalizáciu. Pôvodne sa dokonca uvažovalo, že by STV ponúkala prostredníctvom verejnoprávneho multiplexu až štyri programy.
"Aj Trojka bola rozvíjaná a začala vysielať v súlade so zákonom. Bolo by treba zmenu zákona, aby sme to takto mohli riešiť," komentoval názory, že má STV ukončiť vysielanie Trojky. "My sme oklieštili a obmedzili objem vysielania na Trojke, aj druhom programe z hľadiska nedostatočnosti finančných prostriedkov a výpadku v úhradách za programové služby. To sú veci, ktoré môžeme a musíme urobiť, ale koncepčne to musí riešiť niekto iný," uzavrel Nižňanský.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona