STV má do konca roka prepúšťať

NETKY.SK • 27 September 2010, 07:35 • 2 min
STV má do konca roka prepúšťať

STV má do konca roka prepúšťať

slovakia

left justify in out

img

Slovenská televízia (STV) plánuje do konca roka prepustiť 22 zamestnancov v rámci šetrenia a racionalizácie. Ďalším 32 ľuďom by mala dať výpovede na budúci rok.
"Je to jedna z možností ako znížiť výdavky STV," komentoval pre TASR predseda Rady STV Martin Kákoš. Upozornil, že čísla prepustených sa môžu meniť. Pôvodný zámer hovoril o prepustení vyše 80 ľudí.
"Slovenská televízia nemá určite nadbytok ľudí, ale je nutné vzhľadom na ekonomickú situáciu hľadať maximálne úspory," povedal na nedávnom (22. 9.) rokovaní Rady STV vedúci útvaru ľudských zdrojov Ladislav Orviský.
Podľa šéfa STV Štefana Nižňanského je potrebné zvažovať, v akom pomere, čase a v akých profesiách s pohľadom na objem výroby a vysielania sa bude prepúšťať. "Musíme racionalizovať a táto inštitúcia má naozaj rezervy, sú tu aj menej výkonní ľudia," pripustil. Dodal, že treba tlačiť na vedúcich pracovníkov, aby dokázali zdvojiť funkcie, resp. dosiahli väčší výkon od menšieho počtu zamestnancov.
Ak STV prepustí v tomto roku zamestnancov, finančný efekt sa prejaví až v roku 2011. Na konci roka 2009 pracovalo v STV zhruba 1040 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies