Stuttgartská prokuratúra preveruje zamestnancov firiem Porsche a Bosch

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 17:43 • 2 min
Stuttgartská prokuratúra preveruje zamestnancov firiem Porsche a Bosch

STUTTGART - Prokuratúra v Stuttgarte začala predbežné vyšetrovanie zamestnancov nemeckého výrobcu luxusných športových áut Porsche. Cieľom je zistiť, či sa podieľali na produkcii softvéru, ktorý umožňuje zavádzanie pri emisných testoch.

slovakia

left justify in out

Ide o najnovší krok v rozsiahlom vyšetrovaní nemeckej automobilky Volkswagen, ktorá od septembra 2015 zápasí s emisným škandálom. Volkswagen je materskou spoločnosťou Porsche, ako aj ďalšej luxusnej značky Audi. Ako v prípade áut rovnomennej značky VW, tak aj v dieselových autách Audi a Porsche bol zistený softvér, ktorý umožňoval manipuláciu pri emisných testoch. Ako však uviedol stuttgartský prokurátor Jan Holzner, preverovanie Porsche nie je súčasťou oficiálneho vyšetrovania. Ide skôr o predbežnú fázu.

 

Prokurátor okrem toho uviedol, že úrad oficiálne vyšetruje troch zamestnancov dodávateľa autodielov Bosch pre ich možnú úlohu v emisných podvodoch. "Vyšetrujeme troch zamestnancov. Všetci traja sú manažéri," dodal Holzner s tým, že nemôže vylúčiť prípadné rozšírenie vyšetrovania.

 

Bosch sa podieľal na vývoji softvéru, ktorý umožnil Volkswagenu zavádzanie pri emisných testoch dieselových áut. Dodávateľská firma v reakcii na obvinenia uviedla, že ich berie veľmi vážne a s úradmi v tejto veci v plnej miere spolupracuje. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa však k podrobnostiam zástupcovia firmy Bosch odmietli vyjadriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies