Stuttgart siahal na remízu s Bayernom, proti bol Thiago

NETKY.SK • 30 Január 2014, 12:06 • 2 min
Stuttgart siahal na remízu s Bayernom, proti bol Thiago

STUTTGART - Len štvrťhodina hry delila futbalistov VfB Stuttgart od ukončenia bundesligovej série bez prehry v podaní Bayernu Mníchov, ktorá trvá po strede už 43 zápasov.

slovakia

left justify in out

V dohrávke 17. kola najvyššej nemeckej súťaže vyhrávali zverenci trénera Thomasa Schneidera od 29. min zásluhou bosnianskeho kanoniera Vedada Ibiševiča. Tesné vedenie 1:0 si udržali až do 75. min. Potom sa však po priamom kope Thiaga Alcantaru presadil striedajúci Peruánec Claudio Pizarro, ktorý vyrovnal na 1:1. Keď sa už zdalo, že tímy si body podelia, čo by bola pre Bayern len tretia remíza v aktuálnom ligovom ročníku, šokoval väčšinu zo 60 449 divákov v stuttgartskej Mercedes-Benz Arene Thiago Alcantara. V záverečných sekundách poslednej z troch avizovaných minút nadstaveného času exportným gólom rozhodol o triumfe Bayernu, ktorý vďaka triumfu 2:1 zvýšil svoj náskok na čele tabuľky na trinásť bodov.

Po centri pravého obrancu Rafinhu do pokutového územia VfB sa voľný Thiago "zavesil" do vzduchu a z voleja poslal loptu k vzdialenejšej žrdi bezmocného brankára Svena Ulreicha. "Toto je Bayern Mníchov. Až do záverečného hvizdu sme sa pokúšali dosiahnuť víťazstvo. Stuttgart nám to dnes skomplikoval. Mali sme príležitosť vzdialiť sa našim prenasledovateľom, a to sme aj dokázali. Bol to šťastný okamih, že sa mi podarilo streliť taký prekrásny gól," uviedol hrdina zápasu. Pre španielskeho stredopoliara v službách Bavorov to bol premiérový bundesligový presný zásah a hneď aj kandidát na gól mesiaca. 

Veľký smútok zavládol v stuttgartskom tábore. Hráči VfB v sobotu podľahli doma 1. FSV Mainz 05 tiež 1:2 gólom z 87. min, teraz bol k nim osud aj vzhľadom na predvedený výkon ešte krutejší. "Som veľmi, veľmi sklamaný, že sme tento zápas prehrali. Moji zverenci podali veľmi dobrý výkon, hrali kompaktne, obetavo bránili, pevne držali priestor a navyše sme si vypracovali aj príležitosti na skórovanie. Mužstvo si v každom prípade jeden bod zaslúžilo," tvrdil na tlačovej konferencii kormidelník Stuttgartu Thomas Schneider. Jeho náprotivok z lavičky Bayernu Josep Guardiola priznal, že súper Mníchovčanov potrápil. "Tím VfB hral prvých 30 - 35 minút veľmi dobre. Jeho hráči boli agresívnejší, vyhrali viac osobných súbojov ako my. Bolo to neuveriteľné, že sme vďaka fantastickému gólu Thiaga v úplnom závere napokon zvíťazili," poznamenal Guardiola po stretnutí, ktoré sa malo hrať pôvodne už v decembri, ale pre účasť Bayernu na MS klubov ho preložili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies