Šturma: Ani v jednom zápase sme herne neprepadli

NETKY.SK • 17 December 2015, 15:42 • 2 min
Šturma: Ani v jednom zápase sme herne neprepadli

MICHALOVCE - Klubu jediného východoslovenského zástupcu vo Fortuna lige MFK Zemplín Michalovce patrí po jesenných devätnástich odohraných kolách v konkurencii tucta mužstiev 10. priečka s 15 bodmi.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že sme oživením najvyššej slovenskej súťaže. Zo všetkých strán počúvame, že sa snažíme hrať futbal a dávame šancu mladým hráčom. Oživením sme aj po diváckej stránke, v tabuľke návštevnosti sme na treťom mieste za Trnavou a Dunajskou Stredou. Dvakrát sme mali vypredaný štadión, takže z tejto strany je veľká spokojnosť," uviedol český tréner MFK Zemplín František Šturma v rozhovore pre denník Korzár, citovala ho oficiálna internetová stránka michalovského klubu.


Túžbu získať na jeseň do tabuľky 20 bodov sa však nepodarilo splniť, hráči vybojovali o päť menej. "Dvadsať bodov bol motivačný cieľ v kabíne. Boli sme k tomu blízko, pretože asi šesť bodov sme stratili našou hlúposťou a nevyzretosťou niektorých futbalistov. Tých päť chýbajúcich bodov sme mohli mať. Prvoradý cieľ, ktorý sme si dali pred sezónou, je udržať prvú ligu aj na ďalšiu sezónu, obkukať sa v nej a nazbierať skúsenosti. Zatiaľ to plníme celkom dobre. Sme na desiatej priečke, ktorá nám zaručuje miestenku v najvyššej súťaži aj v nasledujúcom ročníku 2016/2017. Pred poslednou Skalicou máme náskok piatich bodov, čo je slušné," poznamenal ďalej F. Šturma a doplnil: "Keď káder zostane pohromade a vhodne sa doplní dvoma - tromi hráčmi, tak si myslím, že sa budeme aj naďalej zlepšovať, ako tomu bolo na jeseň. Ani v jednom zápase sme herne neprepadli. Niektorí súperi však boli lepší, to musíme športovo uznať. Zatiaľ nám liga dala veľa a musíme si vážiť, nielen my tréneri, hráči a vedenie, ale aj všetci v meste, že ju hráme. V tých podmienkach, v ktorých pracujeme, s najnižším rozpočtom v lige, sú naše výsledky dobré."
Na otázku, čo dala Šturmovi polsezóna v prvej lige, skonštatoval: "Predseda predstavenstva nášho klubu pán Šoltinský sa pred začiatkom sezóny vyjadril, že najvyššiu súťaž si ideme užiť. Ja však sám za seba musím povedať, že ja som si ju neužíval, lebo nesiem obrovskú zodpovednosť za tím. Nie je mi jedno, keď nesplníme tie ambície, ktoré sme si dali. Vlani sme išli za postupovým cieľom, čo sa nám podarilo naplniť. Teraz pracujeme ešte intenzívnejšie a veľmi radi by sme súťaž zachránili. Som presvedčený, že sa nám to podarí. Jeseň mi dala veľmi veľa, a to nielen po futbalovej stránke, ale najmä z ľudskej, pretože sa tu zmenilo veľa vecí. Michalovce sú malý rodinný klub, a preto by sme sa mali oveľa viac stmeliť a viac spoločne pracovať, tak ako v minulom ročníku. Lebo teraz to tak určite nebolo."


Futbalisti Michaloviec dali v 19 jesenných ligových vystúpeniach dovedna 20 gólov, menej dosiahla už iba posledná v klasifikácii Skalica (17). Najlepším strelcom Zemplínčanov je paradoxne obranca - rodák z argentínskeho Rosaria Vernon De Marco Morlacchi s piatimi presnými zásahmi. "Najviac gólov som očakával od útočníkov, tí sú pre mňa najväčšie sklamanie. Peter Nworah sa v letnej príprave ukazoval veľmi dobre. V niektorých dueloch ho chválili v médiách, že bol pre mužstvo veľkým prínosom. Útočník však má dávať góly a on žiadny nedal, čo je pre mňa obrovské sklamanie. Ani druhý zakončovateľ Michal Hamuľak nepresvedčil - skóroval iba raz, čo je slabá vizitka. Na tento post potrebujeme nevyhnutne posilu, musíme sa v zime poobzerať po nejakom útočníkovi," skonštatoval 43-ročný český kormidelník Michaloviec, ktorý vyzdvihol dvoch zverencov: "Vernon nemal začiatok sezóny oslnivý. Možno post stredného obrancu, ktorý sme mu neskôr našli, je pre neho lepší. Urobil veľký pokrok, hrá veľmi dobre, je to líder tímu, psychicky v pohode. Aj preto dával toľko gólov zo štandardiek. Nielen on urobil veľký progres, ale aj Stanislav Danko. Títo dvaja chlapci sa vo svojej kariére posunuli najviac."


Zimnú prípravu začnú v Michalovciach v piatok 8. januára. "Žlto-modrí" plánujú odohrať deväť stretnutí, ten úvodný v sobotu 9. januára doma proti druholigovej Lokomotíve Košice. V mužstve nastanú s určitosťou nejaké zmeny. "O tom, kto opustí káder, sme sa s vedením ešte nejako detailnejšie nerozprávali. Musí zasadnúť predstavenstvo klubu a všetko zhodnotiť. Zmluva sa skončilo stopérovi Chubutiovi, záležať bude na ňom a na klube, ako sa dohodnú, či sa vráti alebo nie. Kontrakty vypršali aj brankárovi Kelemenovi i Mensahovi, o nich platí to isté, čo o Chubutiovi. Všetko sú to hráči, o ktorých máme záujem, aby u nás pokračovali," vyjadril sa rodák z Nymburku Šturma a dodal: "Chceli by sme ešte posilniť stred obrany. Potrebujeme zdvojiť post pravého obrancu, kde musel alternovať Koscelník. Budeme sa musieť zamyslieť aj nad ľavým bekom, či bude pokračovať Barroso alebo nie, druhý na tomto poste je Šimčák. Na tejto strane sme sa dopúšťali množstva chýb. Do mužstva treba angažovať aj nejakého hrotového útočníka, ktorý bude strieľať góly, pretože na jeseň sme sa na ne poriadne nadreli."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies