Stúpenci tvrdého brexitu chcú voľný obchod medzi EÚ a Britániou

NETKY.SK • 28 December 2016, 17:11 • 2 min
Stúpenci tvrdého brexitu chcú voľný obchod medzi EÚ a Britániou

LONDÝN - Zástancovia "tvrdého" brexitu vyzvali podnikateľské organizácie v Európskej únii, aby vyvinuli tlak na svoje vlády s cieľom dosiahnuť dohodu o voľnom obchode s Veľkou Britániou.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia kampane Leave Means Leave (Odchod znamená odchod) napísali list obchodným komorám vo všetkých 27 členských krajinách EÚ a požiadali ich, aby vyzývali na "rozumnú dohodu, pokiaľ ide o podmienky odchodu Británie z EÚ". Informoval o tom v stredu portál bbc.com.


List varuje, že obchodné bariéry by mali "škodlivý vplyv". Zároveň vyzýva na ničím nenarušený obchod a takmer nulové clá. Autormi listu sú spolupredseda kampane Leave Means Leave Richard Tice a John Longworth, bývalý generálny riaditeľ Britskej obchodnej komory.


"Firmy v celej Európe budú chcieť, aby obchod s Veľkou Britániou po brexite pokračoval ako zvyčajne," napísali. "Je nevyhnuté, aby podnikateľskí lídri presadzovali svoje záujmy vo vládach svojich krajín s cieľom zabezpečiť, že EÚ bude otvorená obchodu," konštatuje list.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies