Stúpenci Borisa Nemcova si pripomenuli 40 dní od jeho zavraždenia

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 12:20 • 2 min
Stúpenci Borisa Nemcova si pripomenuli 40 dní od jeho zavraždenia

MOSKVA - Stovky stúpencov Borisa Nemcova sa dnes zhromaždili na moste neďaleko moskovského Kremľa, kde tohto ruského opozičného politika pred 40 dňami zavraždili. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nemcova zastrelili v noci z 27. na 28. februára niekoľko desiatok metrov od hradieb Kremľa, keď sa po Veľkom moskovskom moste vracal so svojou ukrajinskou priateľkou do svojho bytu. V súvislosti s vraždou zadržali už päť podozrivých osôb. Hlavný podozrivý Zaur Dadajev však akúkoľvek vinu na zabití Nemcova popiera.

 

Nemcovovi stúpenci umiestnili na mieste vraždy jeho fotografie, kytice kvetov a tabuľku s nápisom "Nemcovov most". Dnes - 40 dní po vražde - sa tam zhromaždili stovky ľudí s kvetmi a sviecami v rukách a o 11.00 h miestneho času si uctili politikovu pamiatku chvíľou ticha. Vodiči okoloidúcich áut trúbili pritom na klaksóny.

 

Štyridsiaty deň je v súlade s pravoslávnou tradíciou považovaný za posledný deň spomienky na zosnulých. Boris Nemcov je najprominentnejším kritikom Kremľa zavraždeným za ostatných 15 rokov, čo je pri moci ruský prezident Vladimir Putin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona