STUPAVA: Na Záhorí budú jesť kapustu a súťažiť o najkrajšie dyňové strašidlo

NETKY.SK • 30 September 2011, 21:54 • 2 min
STUPAVA: Na Záhorí budú jesť kapustu a súťažiť o najkrajšie dyňové strašidlo

STUPAVA: Na Záhorí budú jesť kapustu a súťažiť o najkrajšie dyňové strašidlo

slovakia

left justify in out

img

Na Záhorí budú jesť kapustu a súťažiť o najkrajšie dyňové strašidlo. Prvý októbrový víkend v Bratislavskom kraji sa už tradične nesie v znamení "záhoráckeho zelá". Slávnosti kapusty patria od roku 1996 medzi najväčšie festivaly na Záhorí a ich cieľom je zachovanie tradícií pestovania a spracovania tejto zeleniny v našich končinách. Pätnásty ročník Deň zelá, ktorý je pod záštitou predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša, je tento rok zaradený aj do série regionálnych podujatí Župnej jesene.
      Počas slávnosti "zelá" prezentuje Bratislavský kraj ponuku turistických atraktivít kraja a tým sa zapája do osláv Svetového dňa cestovného ruchu, ktoré už tradične realizuje v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre CR. Sprievodný program tohtoročných slávností sa začal v stredu vernisážou Obrázky z dejín Stupavy a čítaním z knihy Mesto Stupava v minulosti a dnes v kaplnke Zámockého parku.
      Zvolávačka na "Deň zelá" bude dnes od 15.00 h, keď sa z voza ťahaného koňom po Hlavnej ulici bude ponúkať všetkým okoloidúcim krájaná kapusta.
      Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program - trojdňový Stupavský jesenný jarmok, výstava chryzantém, vystúpenia tanečných a speváckych súborov a hudobných skupín, koncerty, súťaže vo varení kapustnice, do ktorej sa zapája aj Bratislavský kraj v spolupráci so Strednou odbornou školou na Farského ulici v Bratislave. Pripravená je aj súťaž o najkrajšie dyňové strašidlo a športové zápasy "o súdek kvaseného zelá". Sprievodnými podujatiami sú početné výstavy. Celé podujatie sa slávnostne ukončí v nedeľu o 21.00 h ohňostrojom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona