Stúpajúci Dunaj životy ľudí v Bratislave neohrozuje

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 18:28 • 2 min
Stúpajúci Dunaj životy ľudí v Bratislave neohrozuje

BRATISLAVA – Životy ľudí v Bratislave pre stúpajúcu hladinu Dunaja ohrozené nie sú, vysoká voda však môže poškodiť majetok. Uviedol to dnes po zasadnutí krízového štábu Bratislavy primátor mesta Milan Ftáčnik.

slovakia

left justify in out

Škodám na majetku sa v ohrozených častiach mesta snažia zabrániť vrecami s pieskom, Bratislavu pred vodou chránia aj mobilné či pevné protipovodňové hradenia.

Ako uviedol dnes po zasadnutí krízového štábu primátor Ftáčnik, prívalovú vlnu môže Bratislava očakávať vo štvrtok popoludní. Výška hladiny Dunaja môže dosiahnuť až 10,2 metra. Ako dodal, voda by mobilné ani pevné protipovodňové hradenia pretiecť nemala. „Počítame, že výška hladiny bude zhruba pol metra pod hradením,“ povedal primátor Ftáčnik. Ako dodal, situácia v Bratislave si nevyžaduje evakuáciu ľudí, ak však bude nutná, sú na ňu pripravení. Krízový štáb bude situáciu naďalej monitorovať a opäť zasadne v stredu o 13:30.

Bratislavský magistrát upozorňuje občanov, ktorí sa chodia na stúpajúcu hladinu Dunaja pozerať priamo k rieke, aby sa o mobilné hradenia neopierali ani ich nepoškodzovali. Upozorňuje ich tiež, aby rešpektovali policajné pásky a nechodili blízko k vode, môžu tak ohroziť vlastné zdravie. Pri protipovodňových zábranách sú policajti, ktorí múr strážia.

Tretí stupeň povodňovej aktivity aktuálne dosahuje Dunaj na staniciach Bratislava a Devín i rieka Morava v Devínskej Novej Vsi a vo Vysokej pri Morave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona