Stúpa počet ľudí, ktorí potrebujú pomoc v prípade cezhraničných nákupov

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 09:27 • 2 min
Stúpa počet ľudí, ktorí potrebujú pomoc v prípade cezhraničných nákupov

BRATISLAVA - Počet ľudí, ktorí potrebujú pomoc v prípade cezhraničných nákupov, stúpa. A to aj preto, že čoraz viac spotrebiteľov v Európskej únii (EÚ) nakupuje cez internet.

slovakia

left justify in out

Dôvera v elektronický obchod sa dramaticky zvýšila, najmä pokiaľ ide o internetové obchody z iných krajín EÚ, doplnilo Európske spotrebiteľské centrum (ESC), ktoré bezplatne pomáha spotrebiteľom pri hľadaní riešení v prípade problémov pri cezhraničných nákupoch v členských krajinách EÚ, Islande alebo Nórsku.

 

Okrem problémov s tovarom objednaným on-line sa začali slovenskí spotrebitelia vo zvýšenej miere sťažovať na rôzne poskytované on-line služby, konštatovalo ESC. "Ide hlavne o marketingové praktiky, na ktoré od roku 2014 upozorňovali najmä európske spotrebiteľské centrá zo severských štátov EÚ. Spočívajú v automatickom predlžovaní členstva a nevyžiadanom opakujúcom sa plnení," konkretizovalo.

 

Určitá služba alebo výrobok sú podľa neho dočasne ponúkané bezplatne na vyskúšanie, pričom spotrebitelia nie sú dostatočne informovaní o možnosti ďalších dodatočných platieb.

 

Centrum sa v roku 2017 zaoberalo aj finančnou náhradou v prípade zrušenia alebo meškania letu, témou internetových zoznamiek a nejasnostiach pri registrácii do nich, či zavádzajúcimi informáciami, ktoré poskytli zahraničné spoločnosti pri predaji tovaru na výstavách nábytku na území Slovenska.

 

ESC v SR je členom siete európskych spotrebiteľských centier, ktorá pozostáva z 30 spotrebiteľských centier. V uplynulom roku pomohlo viac ako 1100 spotrebiteľom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies