Štúdiu privádzača R2 dodajú Alfa 04 a Terraprojekt

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 13:11 • 2 min
Štúdiu privádzača R2 dodajú Alfa 04 a Terraprojekt

BRATISLAVA - Technickú štúdiu stavby privádzača na rýchlostnej ceste R2 Ludvikov Dvor - Červený Rak pri Košiciach vypracuje rovnomenné združenie firiem Alfa 04 a.s. (vedúci člen) a Terraprojekt a.s. z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) vybrala dodávateľa vo verejnej súťaži spomedzi piatich prijatých ponúk. Združenie má štúdiu dodať do štyroch mesiacov za 83,4 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 100,1 tis. vrátane dane, pričom pôvodná predpokladaná cena bola 250 tis. eur bez dane. Vyplýva to z výsledku tendra vyhláseného ešte vlani v júli.

 

"Účelom a cieľom technickej štúdie je komplexné posúdenie súčasného stavu rýchlostnej cesty v uvedenom úseku z pohľadu bezpečnosti v súlade s platnými STN (slovenské technické normy). V rámci technickej štúdie je potrebné navrhnúť všetky potrebné opatrenia, aby predmetný úsek spĺňal požiadavky STN na plnohodnotný privádzač, a to v úseku od križovatky Ludvikov Dvor po mimoúrovňovú križovatku Košice, Červený Rak," oznámila NDS. 

 

Súčasťou technickej štúdie bude aj analýza kritických a nehodových miest, protihlukových opatrení a návrhy riešení na ich odstránenie. Obsahom štúdie bude podľa diaľničiarov aj návrh riešenia mimoúrovňového pripojenia letiska Košice, ktoré bude v súlade s technickými predpismi a budú realizovateľné, pri zvážení všetkých podmienok v území a pri zohľadnení ekonomickej efektívnosti tejto investície a predpokladaných vyvolaných nákladov. 

 

NDS zadala zákazku na vybavenie oboch odpočívadiel Zeleneč na diaľnici D1 trnavskej firme CableCom, s.r.o. za 216,1 tis. eur bez dane. Uspela vo verejnej súťaži spomedzi piatich ponúk, keď predpokladaná cena bola 380 tis. eur. Diaľničiari zároveň vyhlásili výzvu na predkladanie ponúk pre sanáciu netesností stavebnej časti vetracieho kanála tunela Branisko na D1 Beharovce - Fričovce. Odhadované náklady týchto prác sú 260 tis. eur bez dane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies