Štúdia: V prvej polovici roku 2018 boli ukradnuté kryptomeny v hodnote 1,1 miliardy dolárov

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 21:00 • 2 min
Štúdia: V prvej polovici roku 2018 boli ukradnuté kryptomeny v hodnote 1,1 miliardy dolárov

CAMBRIDGE – Spoločnosť Carbon Black oznámila, že počas prvého polroku 2018 boli odcudzené kryptomeny v celkovej hodnote 1,1 miliardy dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bezpečnostná spoločnosť uviedla, že kriminálnici využívajú dark web, ktorý im umožňuje krádeže kryptomien veľkého rozsahu. Podľa odhadov existuje až 12.000 trhovísk a 34.000 ponúk, ktoré sú spojené s krypto krádežami ahackeri ich môžu využiť. Na dark web sa dá dostať len pomocou špeciálneho softvéru a umožňuje používateľom zostať v anonymite a väčšinou sa nedá vypátrať ani jeho poloha.

 

img

 

Bezpečnostný stratég spoločnosti Carbon Black Rick McElroy uviedol, že cena základného malvéru je v priemere 224 dolárov a najlacnejšie môžete kúpiť už za 1,04 USD. McElroy dodal, že niekedy je takýto škodlivý softvér dostupný ako forma zákazníckej podpory. Odhaduje sa, že trh s malvérmi má hodnotu až 6,7 milióna dolárov.

 

V správe sa uvádza, že krádeží sa môžu dopúšťať organizované kriminálne kartely alebo zločinecké gangy, ale často ide len o jedinca, vysoko kvalifikovaného inžiniera, ktorý pracuje sám a hľadá prostriedky vedľajšieho príjmu. McElroy pripustil, že kyber krádeže sú celkom jednoduché a hocikto by bol schopný ich vykonať, nielen známe hackerské skupiny.

 

"Sú národy, ktoré vyučujú programovanie, ale nie je tam žiadna práca. Kľudne by to mohli byť dvaja ľudia v Rumunsku, ktorí jednoducho potrebujú zaplatiť nájomné."

 

img

 

Na rozdiel od bankových a konvenčných finančných operácií, držitelia kryptomien nemajú inštitucionálnu podporu, ktorá by ochránila ich úspory alebo pokryla ich straty v prípade podvodu alebo hackerského útoku.

 

Podľa štúdie boli v tomto roku najobľúbenejším cieľom útokov práve kryptoburzy, keď až 27% bolo smerovaných práve na tie spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies