Superhrdinov podrobili vedeckej štúdii: Vieme, ktorý je najsilnejší zo všetkých

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 14:49 • 2 min
Superhrdinov podrobili vedeckej štúdii:  Vieme, ktorý je najsilnejší zo všetkých

BRATISLAVA - Superman je podľa poslucháčov Univerzity v Leicesteri najmocnejší superhrdina.

slovakia

left justify in out

Tím študentov analyzoval s pomocou vedeckých nástrojov schopnosti známych komiksových postáv. Analýza im trvala sedem rokov a celkovo zahŕňala 12 obľúbených hrdinov, ktorými boli okrem Supermana aj Wolverine, Mystique, Batman, The Flash, Thor, Iron Man, The Lizard, Spiderman, Ice Man, Silver Surfer a Black Bolt. Študenti zároveň zisťovali, či sú nadľudské sily týchto postáv vôbec možné. Svoje zistenia publikovali postupne od roku 2009 v študentských magazínoch Journal of Physics Special Topics a Journal of Interdisciplinary Science Topics.


Podľa autorov analýzy má Superman najlepšie predpoklady na víťazstvo v súboji s ostatnými sledovanými superhrdinami pre svoje nadľudské schopnosti vrátane superžiary či pre vysokú hustotu svalov.

 

Wolverina študenti zaradili na druhú priečku rebríčka pre schopnosti rýchlej regenerácie a vysokého výdaja energie. Tieto danosti spolu s génovou manipuláciou umožňujúcou maskovanie vyzdvihli aj u Mystique, ktorá skončila štvrtá. Tretí je pritom Thor, u ktorého študenti poukázali na vysoký výdaj energie a explozívnu silu.


Študenti okrem toho určili aj najničivejšiu komiksovú postavu. Tou je podľa nich Black Bolt, ktorého sila dokáže zničiť planéty. Naopak Batmana označili za najhoršie vybaveného hrdinu, pretože na rozdiel od nadľudských schopností sa môže spoliehať iba na plášť, ktorý mu umožňuje plachtiť vo vetre.

 

Autori štúdie však upozornili, že ak by Batman dosiahol pri plachtení rýchlosť 80 kilometrov za hodinu, pristátie by bolo preňho smrteľné. Rebríček hrdinov a ich schopností študenti zverejnili na webstránke www2.le.ac.uk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies