Študentov, ktorí zorganizovali protikorupčný pochod, pozvali na Úrad vlády

NETKY.SK • 24 November 2017, 13:59 • 2 min
Študentov, ktorí zorganizovali protikorupčný pochod, pozvali na Úrad vlády

BRATISLAVA - Študentov, ktorí organizujú Veľký protikorupčný pochod, príjme na Úrade vlády SR riaditeľ odboru prevencie korupcie Peter Kovařík. Vo štvrtok sa na tom dohodol s jedným z organizátorov Dávidom Strakom.

slovakia

left justify in out

"Telefonoval som s pánom Kovaříkom a dohodol som s ním stretnutie v polovici decembra. Sme radi, že sa toto stretnutie uskutoční z iniciatívy pána Kovaříka na úrade vlády. Zároveň chceme oceniť prístup pána Kovaříka, ktorý nás na rozdiel od premiéra považuje za partnerov na diskusiu. Pán Kovařík sa vyjadril, že vníma naše aktivity a vidí množstvo možností na zlepšovanie situácie v spoločnosti. Na stretnutí sa zúčastnia traja organizátori Veľkého protikorupčného pochodu,“ potvrdil Straka.

Organizátori už dávnejšie žiadali premiéra Roberta Fica o stretnutie. Pozvali ho aj na zatiaľ posledný Protikorupčný pochod, on ich však odmietol. Ako odpoveď na Protikorupčný pochod zorganizoval premiér pre 18 študentov vysokých škôl protikorupčné školenie v Laxenburgu pri Viedni. Seminár sa skončil obedom na úrade vlády s premiérom aj s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Práve jeho odchod z funkcie žiadajú desiatky tisíc Slovákov podpísaných pod Protikorupčnou petíciou.

V pondelok 25. septembra sa konal v poradí tretí protikorupčný pochod v uliciach centra Bratislavy. Cieľom organizátorov pochodu bolo, aby inštitúcie, ktoré sú zodpovedné za postihovanie korupcie, teda prokuratúra, polícia a súdy, pracovali, ako majú. Organizátori pochodu žiadajú koniec Kaliňáka, prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara a špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Medzi požiadavkami je, aby sa parlament zaoberal vyslovením nedôvery ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Taktiež požadujú, aby poslanci prijali opatrenie, ktoré umožní v dôsledku nečinnosti odvolať z funkcie špeciálneho prokurátora Kováčika.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies