Študentom sa na pôžičky rozdelí takmer päť miliónov eur

NETKY.SK • 12 December 2013, 11:33 • 2 min
Študentom sa na pôžičky rozdelí takmer päť miliónov eur

BRATISLAVA - Rada Fondu na podporu vzdelávania začiatkom decembra schválila žiadosti o poskytnutie pôžičky pre študentov. Pri schvaľovaní sa vychádzalo najmä zo sociálnej situácie, ako aj zo študijných výsledkov žiadateľov.

slovakia

left justify in out

"Z 3717 doručených žiadostí sa neschválilo 1764 žiadostí. Časť z nich bola vyradená z dôvodu nesplnenia podmienok poskytovania pôžičiek zo zákona," priblížil Pavol Kučmáš, ktorý je poverený riadením fondu. Niektoré prišli po stanovenom termíne alebo duplicitne. Zvyšných 1953 študentov so schválenou žiadosťou dostane v priebehu najbližších dvoch týždňov na podpísanie zmluvu o pôžičke. Predpokladaný termín vyplatenia prvých pôžičiek je začiatok januára budúceho roka. Menné zoznamy schválených aj neschválených žiadostí sa už nachádzajú na internetovej stránke fondu.

V porovnaní s akademickým rokom 2012/2013 sa podporil nižší počet žiadateľov, ale pri výraznom náraste výšky schválených pôžičiek takmer o 1,5 milióna eur. Celková výška predstavuje skoro päť miliónov eur, kým v predchádzajúcom akademickom roku dosiahla celová výška 3,54 milióna eur. TASR informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona