Študentka zomrela v Ostrave na predávkovanie, za brigádu dostávala pervitín

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 12:27 • 2 min
Študentka zomrela v Ostrave na predávkovanie, za brigádu dostávala pervitín

OSTRAVA - Snaha privyrobiť si upratovaním sa pred niekoľkými dňami stala osudnou pre 19-ročnú študentku z regiónu Ostravsko v Českej republike. Nechala sa spolu s kamarátkou zamestnať 35-ročným mužom na upratovanie chaty a bytu.

slovakia

left justify in out

Zamestnávateľ dievčatám ponúkol, že im namiesto peňazí bude dávať drogy, a študentky to prijali. Jedna z nich sa však predávkovala a zomrela. Polícia teraz muža obvinila a podala návrh na jeho vzatie do väzby.

Informoval o tom dnes spravodajský portál Novinky.cz, ktorý sa odvolával na policajnú hovorkyňu. Tá potvrdila, že dievčatá dostávali marihuanu a pervitín ako protislužbu za upratovanie chaty a bytu. Drogy spoločne užívali.

Dievčatá najprv získali pervitín za upratovanie chaty v obci v okrese Frýdek-Místek. Podozrivý im potom údajne ponúkol možnosť ďalšej brigády - upratovanie bytu v Ostrave. Muž 7. júla znovu poskytol dievčatám metamfetamín a marihuanu. Zdravotný stav jednej zo študentiek sa však začal zhoršovať. Podozrivý podľa policajnej hovorkyne však nezareagoval privolaním lekárskej pomoci, ale sám podal dievčaťu liek obsahujúci psychotropnú látku diazepam. Na druhý deň potom druhé z dievčat zistilo, že jej kamarátka je mŕtva.

Muž ešte obeť preniesol do vane, kde sa ju snažil sprchovaním oživiť, až potom boli na miesto privolaní policajti. Súdny lekár určil pri pitve ako príčinu smrti predávkovanie pervitínom.

Polícia obvinila muža z nedovolenej výroby drog a vzhľadom na následky jeho konania mu hrozí až 18 rokov väzenia, informovali Novinky.cz.

Páchateľ je podozrivý aj z ďalšieho podobného trestného konania: v zatiaľ presne nezistenom čase, od roku 2011 do súčasnosti, mal ako protislužbu za prácu na rekonštrukcii rekreačnej chaty v okrese Frýdek-Místek poskytnúť 32-ročnému mužovi desaťkrát približne gram pervitínu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona