Študentka zaspala na hodine, reakcia učiteľa ľudí chytila za srdce celý svet

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 20:19 • 2 min
Študentka zaspala na hodine, reakcia učiteľa ľudí chytila za srdce celý svet

WASHINGTON – Učitelia majú významné poslanie, snažia sa svojim žiakom odovzdať čo najviac vedomostí. Nie je to však len o množstve faktov, je to i o výchove, hodnotách a empatii. Napokon každý človek je jedinečná bytosť, ktorá má dobré i zlé nálady a osobité potreby.

slovakia

left justify in out

Americký učiteľ Monte Syrie z mestečka Cheney vo Washingtone svojim nezvyčajným prístupom dojal verejnosť a správa o ňom obletela svet.

 

Zaujať študentov je čoraz ťažšie a občas v škole prosto zaspávajú. Jedného dňa zaspala študentka aj na hodine angličtiny pána Syrieho. Okrem toho nedoniesla ani esej, ktorú mala za domácu úlohu. Toľká drzosť, pomyslel by si nejeden. Tento učiteľ to však poňal úplne inak.

 

img

Monte Syrie

Foto: Twitter

 

Tu je jeho vysvetlenie, ktoré zverejnil na Twitteri:

„Meg včera zaspala na hodine. Nechal som ju. Nebral som to osobne. Na nultej hodine mala písomku z matematiky. Je to dievča z farmy, doma ťažko pracuje, a okrem toho má množstvo tínedžerských problémov. Moja hodina je len malý kúsok jej života, nie jej život.

 

Nedoniesla ani esej, ktorú mala. Vedela o tom, aj ja som to vedel, ale nepotrestal som ju. Nemusel som. Poslala mi ju sama od seba mailom večer o 9.

Spanie na hodine sa bežne považuje za porušenie pravidiel. Ale ja si myslím, že občas musíme počúvať svoje inštinkty, aj keď ide o maličkosti, a možno práve vtedy.

 

Na inej hodine pri inom učiteľovi by bola s najväčšou pravdepodobnosťou potrestaná. Ale bola v mojej triede. Mojej triede.

 

A v mojej triede môžem veci riadiť podľa seba. Nemôžem ovplyvniť vonkajší svet, neviem posunúť jej hodinu matematiky na neskôr, neviem jej pomôcť s kŕmením koní (veľa koní), neviem odstrániť jej tínedžerské problémy, ale viem jej dať čas na oddych. Nebola drzá či nepošlušná, bola unavená.“

 

Informoval o tom portál Buzzbucket.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies