Študentka utiekla do Sýrie, aby bojovala proti IS: Opísala hrôzy vojny

NETKY.SK • 28 Máj 2016, 11:28 • 2 min
Študentka utiekla do Sýrie, aby bojovala proti IS: Opísala hrôzy vojny

KODAŇ - Krásna študentka z Dánska utiekla do Sýrie, aby bojovala proti džihádistom. V novembri 2014 sa vzdala bezstarostného študentského života a začala bojovať proti vrahom z Islamského štátu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V Sýrii strávila približne rok, počas ktorého zažila veci, ktoré si človek nevie ani predstaviť. Joanna Palaniová sa dobrovoľne vydala do Sýrie, aby bojovala proti džihádistom Islamského štátu a pomstila ich hrozné praktiky. 

 

Počas svojo pôsobenia dostala Joanna  veľa listov od dievčat v zajatí, ktoré opisovali ako sú brutálne znásilňované. Najviac s Joannou otriasla správa o utrpení desaťročného dievčatka, ktoré takmer vykrvácalo po tom, ako ju znásilnili, alebo o tom ako jedenásťročná školáčka otehotnela. Dievčatko čakala dvojčatá, čo bolo na jej organizmus priveľa a neskôr zomrela. Tieto veci sa diali najmä v dedine neďaleko irackého Mosulu. Stojí tam dom, v ktorom násilím držia malé dievčatá, z ktorých si džihádisti spravili sexuálne otrokyne.

 

Joanna sa na začiatku svojej cesty vybrala do Iraku a  potom sa presunula do Sýrie. Dánka je nadanou strelkyňou. Zručnosti v streľbe sa naučila už ako deväťročná. 

 

Hneď v prvý deň zažila jeden z najhorších momentov celého roka keď jej pred očami zabili kamaráta, ktorého si nepriateľský snajper všimol vďaka cigaretovému dymu. Joanna sa len bezmocne prizerala, ako umiera a ako jeho krv strieka všade naokolo. 

 

Po roku sa Joanna rozhodla, že odíde domov na malú dovolenku. Kontaktovala ju však dánska polícia, ktorá jej oznámila, že jej pas je neplatný a keď sa vráti do Iraku alebo Sýrie, hrozí jej šesťmesačné väzenie. Dievčina teda ostala doma a vrátila sa na univerzitu, kde študuje politológiu a filozofiu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies