Študentka krátko pred smrťou napísala dojemný list. Ak na jej slová budete myslieť každý deň, už nikdy nebudete nešťastní

NETKY.SK • 9 Január 2018, 17:22 • 2 min
Študentka krátko pred smrťou napísala dojemný list. Ak na jej slová budete myslieť každý deň, už nikdy nebudete nešťastní

GRAFTON - Holly Butcher (27) z Graftonu v Novom Južnom Walese napísala pred smrťou veľmi poučný list, ktorý vám určite zmení pohľad na život.

slovakia

left justify in out

Mladé dievča trpelo zriedkavým typom rakoviny kostí a posledný krát vydýchlo minulý štvrtok. Jej rodina teraz verejne zdieľa list, ktorý po sebe zanechala, a v ktorom píše najmä o tom, ako by ľudia nemali mrhať svojim vzácnym časom.  

 

„Trochu životného poradenstva od Holly:

 

Je zvláštne uvedomovať si a akceptovať svoju smrť vo veku 26 rokov. Je to jedna z vecí, ktoré často ignorujete. Dni plynú jeden za druhým a vy očakávate, že to tak bude stále...kým sa nestane niečo nečakané. Vždy som si predstavovala ako zostarnem, budem mať vrásky a šediny, ktoré najpravdepodobnejšie spôsobí moja krásna rodina (veľa detí). Plánovala som ju budovať s láskou môjho života. Chcem to tak veľmi, až to bolí.

 

To je vlastnosť života: Je krehký, drahocenný a nepredvídateľný a každý deň je darom, nie daným právom.

 

Teraz mám 27 rokov. Nechcem odísť. Milujem svoj život. Som šťastná... svojim blízkym dlžím za veľa. Ale je tu niečo, čo nedokážem ovplyvniť.

 

Chcem len, aby sa ľudia prestali obmedzovať malými, nezmyselnými stresmi v živote a snažili sa mať na pamäti, že všetci sa raz pominieme. Preto robte, čo môžete, aby váš prežitý čas bol skvelý.

 

V posledných mesiacoch som mala veľa času na premýšľanie o živote. Samozrejme, že väčšina myšlienok mi prišla na rozum uprostred noci.

 

Ak vás niečo trápi, pomyslite na to, že niekto má omnoho väčšie problémy. Buďte vďační za vašu menšiu záležitosť a prekonajte to. Je v poriadku priznať, že niečo je nepríjemné, ale snažte sa pokračovať v ceste bez trápenia sa a šírenia negatívnych myšlienok na iných ľudí.

 

Choďte von a doprajte si veľký nádych čerstvého vzduchu, pozrite sa, aká modrá je obloha a ako zelené sú stromy. Je to tak krásne. Premýšľajte o tom, aké máte šťastie, že môžete dýchať.

 

Možno ste sa dnes ocitli v dopravnej zápche, alebo ste sa zle vyspali, pretože vás budilo vaše krásne bábätko, alebo vám kaderník ustrihol trochu viac vlasov alebo máte malé prsia či celulitídu... Hoďte to za hlavu.

 

Prisahám, že na tieto veci nebudete myslieť, až nadíde váš čas ísť z tohto sveta. To všetko je bezvýznamné, keď sa pozeráte na svoj život ako na celok. Sledujem ako sa mi telo stráca pred očami a nemôžem s tým nič urobiť. Jediné, čo si teraz želám, je, aby som mohla prežiť ešte jednu narodeninovú oslavu, Vianoce v kruhu rodiny alebo ešte jeden deň s priateľom a psom. Len jediný deň navyše.

 

Počúvam ľudí, ktorí sa sťažujú na to, akú majú strašnú alebo náročnú prácu - buďte vďační za to, že ste fyzicky zdatní. Práca a cvičenie sa môžu zdať ako triviálne veci... kým je toho vaše telo schopné.

 

Snažila som sa žiť zdravo, vlastne to bola moja veľká vášeň. Oceňujte svoje dobré zdravie a funkčné telo - aj keď zrovna nemáte ideálnu veľkosť. Dávajte si na neho pozor a jedzte dobré jedlo.

 

Pamätajte, že aj duchovné šťastie je dôležité. Nezabúdajte si oddýchnuť a potešiť sa. Vypnite a vymažte zo sociálnych sieti všetko a každého, kto spôsobuje, že máte zo seba zlý pocit. Buďte bezohľadní pre svoju vlastnú pohodu.

 

Buďte vďační za každý deň, kedy vás nič nebolí a dokonca aj za dni, keď vás trápi chrípka či zvrtnutý členok – pretože to nie je smrteľné a čochvíľa to pominie.

 

Fňukajte menej, ľudia! A pomáhajte si navzájom viac.

 

Dávať, dávať, dávať. Je pravda, že väčšie šťastie získate, keď robíte veci pre iných, ako pre seba. Prajem si, aby som toho stihla urobiť viac. Keď som ochorela, stretla som neuveriteľne láskavých ľuďmi, ktorí ma zahrnuli láskou a podporou. Bola to rodina, priatelia ale aj cudzí. Dali mi viac, ako by som im dokázala vrátiť za celý život. Nikdy na to nezabudnem.

 

Je to zvláštne, keď máte peniaze na konci... keď umierate. Už si nepôjdete kúpiť nové šaty. Uvedomte si, ako hlúpo niekedy utrácate. Radšej kúpte nejakú drobnosť blízkym, choďte s nimi na kávu alebo im navarte doma. Dávajte im najavo, že ich milujete. Do toho sa oplatí investovať.

 

 

Vážte si hodnotu času ostatných ľudí. Nechajte ich čakať, kvôli vášmu meškaniu. Vaši priatelia chcú s vami zdieľať svoj čas, nie sedieť sami a čakať na kamaráta. Získate tým aj rešpekt! Amen sestra.

 

Tento rok sa naša rodina rozhodla na Vianoce nekupovať žiadne darčeky. Bolo to pekné napriek tomu, že pod stromčekom skoro nič nebolo. Namiesto toho si všetci venovali pohľadnice s krásnymi prianiami. To sa mi ráta o mnoho viac. Bolo zvláštne, keď mi predsa len dali jeden darček, aj keď hrozilo, že sa nedožijem toho, aby som ho otvorila... podivné! Pamätajte, pre plnohodnotné Vianoce nie sú potrebné drahé darčeky.

 

Míňajte svoje peniaze na zážitky... alebo si aspoň nenechajte ujsť zážitky, tým že utratíte veľa peňazí na haraburdy. Urobte si napríklad výlet na pláž, ktorý tak dlho odkladáte.

 

Trávte menej času pred televíziou a s telefónom. Život nie je na to, aby bol prežívaný v ráme obrazovky a snahe urobiť si čo najlepšiu selfie...užite si krásny okamih! Nepokúšajte sa ho zachytiť pre všetkých ostatných, je to vaša chvíľka.

 

Privstaňte si niekedy a počúvajte vtáky, ako krásne spievajú a užite si nádherné farby vychádzajúceho slnka.

 

Počúvajte hudbu... naozaj počúvajte. Hudba je terapia. Tá stará je najlepšia.

 

Maznajte sa s vašim psom. Bude mi to chýbať...

 

Položte telefón a pozorne počúvajte svojich priateľov. Darí sa im? Sú v poriadku?

 

Cestujte, ak je to vaša túžba, ak nie, tak to nerobte.

 

Pracujte, aby ste prežili. Nežite pre prácu.

 

Vážne, robte to, čo robí vaše srdce šťastným.

 

Jedzte koláče. Úplne bez viny.

 

Povedzte nie veciam, ktoré naozaj nechcete robiť.

 

Nemyslite na to, čo si o vás myslia iní ľudia.

 

Povedzte svojim blízkym, že ich milujete, vždy, keď budete mať príležitosť.

 

Pamätajte tiež, že ak vás niečo robí nešťastnými, máte silu to zmeniť, nech je to čokoľvek.

 

Každopádne, toto je moja malá životná rada. Vezmite si to k srdcu alebo to nechajte tak, nevadí mi to!

 

A posledná vec, ak môžete, urobte dobrý skutok pre ľudstvo (aj pre seba) a začnite pravidelne darovať krv. Budete sa cítiť dobre s pridaným bonusom za záchranu životov.

 

Vďaka darcom krvi som mohla ostať nažive o rok dlhšie. Za tento rok, ktorý som mohla stráviť na Zemi s rodinou, priateľmi a psom, budem navždy vďačná. Bol to jeden z najkrajších rokov môjho života.

 

Do skorého videnia.

 

Holly

 

Xoxo“

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies