Študenti Univerzity tretieho veku majú od 50 do 88 rokov

NETKY.SK • 12 Október 2013, 13:12 • 2 min
Študenti Univerzity tretieho veku majú od 50 do 88 rokov

BRATISLAVA - Imatrikulácia nových poslucháčov Univerzity tretieho veku na Univerzite Komenského sa uskutoční v stredu 16. októbra o 14:00 v Aule Univerzity Komenského na Šafárikovom námestí.

slovakia

left justify in out

Na Univerzite Komenského v Bratislave v stredu 16. októbra zažijú netradičnú imatrikuláciu. Do radov študentov najväčšej a najstaršej slovenskej univerzity sa zaradí 245 poslucháčov Univerzity tretieho veku. Najmladší študent má 50 rokov, najstaršia poslucháčka 88 rokov. Agentúru SITA informovala hovorkyňa UK Andrea Földváryová.

Záujem seniorov o účasť dvojnásobne prevyšuje kapacitné možnosti Univerzity tretieho veku. V súčasnosti ju navštevuje takmer 1 800 poslucháčov, z nich približne 90 percent tvoria ženy. „Študenti Univerzity tretieho veku patria medzi najvzornejších a najlepších poslucháčov. Odpoveď na otázku, prečo je tomu tak, je jednoduchá. Pretože sa vzdelávať nepotrebujú, ale chcú,“ hovorí riaditeľka Centra ďalšieho vzdelávania UK Janka Chládecká. 

V akademickom roku 2013/2014 prejavili študenti - seniori najväčší záujem o dejiny a pamiatky Bratislavy, svetové kultúrne a prírodne dedičstvo UNESCO, reálie Talianska či históriu a kultúru Rakúska. V tomto roku ponúkla Univerzita tretieho veku študentom aj nové odbory - expresívne terapie, dejiny literatúry či rozvoj podnikateľských zručností.  

Imatrikulácia nových poslucháčov Univerzity tretieho veku na Univerzite Komenského v Bratislave sa uskutoční v stredu 16. októbra o 14:00 v Aule Univerzity Komenského na Šafárikovom námestí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies