Študenti s mapami a buzolami z Európy ovládli mesto i banícke okolie

NETKY.SK • 2 Júl 2017, 18:39 • 2 min
Študenti s mapami a buzolami z Európy ovládli mesto i banícke okolie

BANSKÁ BYSTRICA – Orientačný beh sa už dávno stal vrcholovým športom a v týchto dňoch sa o tom presvedčilo aj Európske mesto športu pre rok 2017 Banská Bystrica, ako aj Banská Štiavnica a obec Špania Dolina, ktoré boli dejiskom Majstrovstiev Európy dorastu v orientačnom behu.

slovakia

left justify in out

Takmer 500 študentov z viac ako troch desiatok krajín otestovalo krásy prírody banskobystrického regiónu. Informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

 

"Radi sme podporili podujatie s bohatou zahraničnou účasťou. Organizátori môžu byť pyšní, že si dokázali vybudovať takú medzinárodnú autoritu a akceptáciu, vďaka čomu sa akcia mohla uskutočniť v Banskej Bystrici. Verím, že v Európskom meste športu a blízkom okolí si mládež prepojenie krásnej prírody a športu naplno užila a mohla sa zoznámiť s bohatou históriou a baníckymi tradíciami nášho regiónu," konštatoval primátor Ján Nosko.

 

Ako doplnil riaditeľ pretekov Igor Patráš, počas víkendu si účastníci zasúťažili aj na dlhej trati na Suchom vrchu a absolvovali štafety. Všetko v duchu motta pretekov spájajúcich orientačných bežcov: Zážitky, príroda a priateľstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona