Študenti nezložili skúšky, nahnevaní podpálili školu!

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 06:26 • 2 min
Študenti nezložili skúšky, nahnevaní podpálili školu!

RÍM - Štyria talianski študenti sa dnes priznali polícii, že podpálili budovu svojej školy po tom, ako nezložili skúšky. Podľa agentúry DPA spôsobili škody vo výške najmenej 200.000 eur.

slovakia

left justify in out

Sobotňajší podpaľačský útok na Socratovu strednú školu v Ríme vážne poškodil osem tried. Dostal sa do titulkov národných správ a odsúdila ho aj kancelária prezidenta Giorgia Napolitana. Dvaja zo študentov, ktorí sa priznali k podpaľačstvu, sú neplnoletí, traja neuspeli v júni u koncoročných skúšok a dvaja z nich vypadli v predchádzajúcich rokoch, informovala talianska tlačová agentúra ANSA.

 

Podľa úradov si opravy školy vyžiadajú náklady do 400.000 eur, dokončia ich však do začiatku nového školského roku v septembri. Médiá spočiatku zvažovali politický motív útoku, keďže škola je známa svojimi antidiskriminačnými kampaňami a jej priestory boli skoršie v roku počmárané homofóbnymi graffiti.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona