Študenti môžu získať štipendium do Rakúska

NETKY.SK • 22 Február 2016, 21:22 • 2 min
Študenti môžu získať štipendium do Rakúska

BRATISLAVA - Vysokoškoláci, doktorandi a postdoktorandi štátnych a verejných vysokých škôl na Slovensku a zo Slovenskej akadémie vied sa môžu uchádzať o štipendiá na štúdium a výskum v Rakúsku. Svoje žiadosti v rámci Akcie Rakúsko - Slovensko môžu posielať do 15. marca. Informovala o tom Daniela Kirdová zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

slovakia

left justify in out

Okrem štipendií Ernsta Macha pre doktorandov, výskumných štipendií pre postdoktorandov, štipendií pre diplomantov a štipendií na letné jazykové školy sa môžu doktorandi, vysokoškolskí učitelia a vedeckí pracovníci uchádzať priebežne aj o štipendiá na krátkodobé jednodňové až trojdňové pobyty. Minulý rok uchádzači podali 175 žiadostí, komisie vybrali 66 štipendistov. V roku 2016 sa môžu o letné jazykové kurzy uchádzať študenti a doktorandi humanitných odborov.

 

Slovenská akademická informačná agentúra je mimovládna nezisková organizácia, ktorá od roku 1990 svojimi programami a službami posilňuje občiansku spoločnosť a pomáha internacionalizácii vzdelávania a vedy na Slovensku. Na základe zmlúv s ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu ako aj s Úradom vlády SR a s ďalšími organizáciami administruje viacero štipendijných a grantových programov v oblasti vysokoškolského vzdelávania a vedy pre záujemcov zo Slovenska aj zo zahraničia. Zároveň poskytuje informácie o štúdiu v zahraničí pre záujemcov zo Slovenska ako aj informácie pre záujemcov zo zahraničia o štúdium na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies