Študenti kritizujú ministra školstva. Odkázali mu, aby sa riadil odporúčaniami epidemiológov

NETKY.SK • 25 November 2021, 20:31 • 2 min
Študenti kritizujú ministra školstva. Odkázali mu, aby sa riadil odporúčaniami epidemiológov

BRATISLAVA - Aliancia stredoškolákov je presvedčená, že krátkodobé dištančné vyučovanie by pomohlo počas lockdownu znížiť mobilitu a tým aj riziko infikovania sa koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Aliancia stredoškolákov vyzýva ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS), aby počúval názor odborníkov o dočasnom obmedzení prezenčnej výučby na školách. Upozornila, že študenti, rodičia i učitelia sa ozývajú s obavami o zdravie. Informoval o tom prezident aliancie Kristián Krivda.

 

Tvrdá kritika voči rezortu školstva

"Sme proti dlhodobému zatváraniu škôl, no sme presvedčení, že krátkodobé dištančné vyučovanie počas lockdownu s následnými vianočnými prázdninami by mohlo pomôcť k výraznému poklesu mobility študentov,“ uviedla aliancia. Kritizuje rezort školstva za to, že nevypočul názor odborníkov a že rozhodnutie nekomunikoval ani s komorou učiteľov.

 

img

 

Na Slovensku platí od štvrtka núdzový stav aj zákaz vychádzania. Konzílium odborníkov navrhovalo, aby sa prezenčná výučba obmedzila pre žiakov druhého stupňa základných škôl, stredných a vysokých škôl. Proti zatvoreniu škôl bola SaS, ktorá si uplatnila právo veta.

 

Vysokoškoláci budú študovať dištančne

Výučbu na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave budú od pondelka (29. novembra) realizovať na väčšine fakúlt dištančnou formou. Vedenie tak zareagovalo na zavedenie núdzového stavu, ktorého súčasťou je aj zákaz vychádzania. 

 

"Na začiatku akademického roka sme avizovali, že metóda štúdia sa môže v tomto akademickom roku aj niekoľkokrát meniť. Snažíme sa pružne reagovať na aktuálnu situáciu s maximálnym dôrazom na zodpovednosť. Zdravie našich študentov a zamestnancov je pre nás prioritou," uviedol v tejto súvislosti rektor UK Marek Števček.

 

img

 

Režim na internátoch sa nemení. Vstup je povolený len ubytovaným osobám v režime OTP. Zamestnanci univerzity majú nariadený výkon práce z domu, ak to povaha ich práce umožňuje, s výnimkou zamestnancov zabezpečujúcich nevyhnutnú prevádzku.

 

Mohlo by vás zaujímať: Polícia sprísňuje kontroly na hraniciach. Za porušenie nariadení hrozia vysoké pokuty

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona