Študenti Ekonomickej univerzity dostali možnosť stážovať v Medzinárodnej investičnej banke

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 11:14 • 2 min
Študenti Ekonomickej univerzity dostali možnosť stážovať v Medzinárodnej investičnej banke

BRATISLAVA - Študenti a výskumní pracovníci Ekonomickej univerzity v Bratislave (EUBA) dostanú možnosť stážovať v štruktúrach Medzinárodnej investičnej banky (MIB).

slovakia

left justify in out

Môžu sa tam vzdelávať i podieľať na výskume. Dohodli sa na tom dnes rektor univerzity Ferdinand Daňo a riaditeľ regionálnej kancelárie MIB v Bratislave Igor Barát. Daňo s Barátom podpísali takzvané Memorandum o porozumení, predpokladá viacero foriem spolupráce.

 

"Univerzite napríklad poskytneme expertov na prednášky a semináre, umožníme stáže a študijné pobyty v rôznych štruktúrach MIB, samozrejmá je aj spolupráca pri výskumných projektoch či organizovaní vedeckých podujatí," vysvetlil Barát. Výskum sa má zamerať napríklad na oblasť malého a stredného podnikania a inovácií, ale aj na hospodársky rozvoj členských štátov MIB. Medzinárodná investičná banka chce medzi slovenskými študentmi hľadať i talenty, plánuje ich osloviť ako budúcich spolupracovníkov.

 

Daňo si spoluprácu váži. Ako rektor univerzity cíti spoločenskú zodpovednosť. V memorande vidí možnosť na rozvoj a skvalitnenie internacionalizácie vzdelávania a výskumu EUBA. Poukázal, že vysoké školy nie sú iba o memorovaní. "Študentov majú učiť ku kritickému a nezávislému mysleniu, demokratickým hodnotám a humanizmu," uviedol Daňo.

 

Absolventi EUBA sa podľa neho uplatňujú nielen doma, ale aj v rôznych medzinárodných inštitúciách. Absolventi doktorandského štúdia boli napríklad súčasťou tímov reprezentujúcich nedávne slovenské predsedníctvo v Rade EÚ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies