Študenti dostanú viac času na vypracovanie písomných maturít

NETKY.SK • 24 August 2015, 07:41 • 2 min
Študenti dostanú viac času na vypracovanie písomných maturít

BRATISLAVA - Maturanti budú mať v novom školskom roku viac času na vypracovanie zadaní pri písomných maturitách. Vyplýva to z vyhlášky o ukončovaní štúdia na stredných školách, ktorá nadobudne účinnosť od 1. septembra. Zmena sa dotkne slovenského jazyka, matematiky a cudzích jazykov.

slovakia

left justify in out

Pri externej časti maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry, slovenského jazyka a slovenskej literatúry, maďarského jazyka a literatúry a ukrajinského jazyka a literatúry sa čas na vypracovanie testu predĺži zo súčasných 90 na 100 minút. Dôvodom je, aby mali maturanti viac času na kontrolu odpovedí a ich správny zápis.

 

K zmene dôjde aj pri matematike, kde sa čas na vypracovanie testu predĺži zo súčasných 120 na 150 minút. "Dôvodom tejto úpravy je skutočnosť, že v teste sú zaradené úlohy vyžadujúce si časovo náročnejšie výpočty, ako aj možnosť zaradiť do testu úlohy s vyššou náročnosťou použitých myšlienkových operácií na vyriešenie úlohy," uviedlo ministerstvo v dôvodovej správe k vyhláške.

 

Písomné maturity na stredných školách sa v novom školskom roku uskutočnia od 15. do 18. marca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies