Študenti demonštrovali proti palácu Erdogana, 20 zatknutých

NETKY.SK • 30 November 2014, 11:42 • 2 min
Študenti demonštrovali proti palácu Erdogana, 20 zatknutých

ANKARA - Turecké poriadkové sily v sobotu tvrdo zasiahli proti desiatkam študentov demonštrujúcim proti megalomanskému palácu prezidenta Recepa Erdogana v Ankare.

slovakia

left justify in out

Polícia proti skupine mladých ľudí použila korenistý sprej a vytvorila zábrany, aby zhromaždeným zabránila dostať sa ku kritizovanej stavbe. V putách skončilo viac ako 20 študentov.

 

Kontroverznú rezidenciu prezývanú Ak Saray (v preklade Biely palác) otvorili počas slávnostnej ceremónie minulý mesiac. Odhaduje sa, že náklady na jej výstavbu sa vyšplhali na v prepočte asi pol miliardy eur. Kritici obrovskú stavbu považujú za symbol Erdoganovej výstrednosti a autoritatívneho štýlu vládnutia. Aktivistom okrem spornej architektúry prekáža aj fakt, že palác vyrástol na jednej z posledných veľkých trávnatých plochách v Ankare.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona