Študenti budú môcť nahrávať v štúdiu Beastie Boys

NETKY.SK • 25 Október 2015, 15:49 • 2 min
Študenti budú môcť nahrávať v štúdiu Beastie Boys

BRATISLAVA - Členovia už nefungujúcej americkej hip-hopovej skupiny Beastie Boys podpísali kontrakt s predstaviteľmi New York University, na ktorého základe budú môcť študenti Clive Davis Institute of Recorded Music nahrávať v ich štúdiu Oscilloscope.

slovakia

left justify in out

Beastie Boys v tomto štúdiu nahrali svoje posledné tri albumy, okrem nich ho využili napríklad aj Jack White, Phoenix či M.I.A.


Beastie Boys začínali ako punková kapela v roku 1981, pričom ich prvou nahrávkou bolo EP s názvom Polly Wog Stew (1982). O dva roky neskôr prešli od punku k hip-hopu. Svoj debutový album s názvom Licensed To Ill vydali v roku 1986. Po ňom nasledovali nahrávky Paul's Boutique (1989), Check Your Head (1992), Ill Communication (1994), Hello Nasty (1998), To The 5 Boroughs (2004), The Mix-Up (2007) a Hot Sauce Committee Part Two (2011). Medzi najväčšie hity skupiny, ktorá má na konte tri ceny Grammy, patria skladby (You Gotta) Fight For Your Right (To Party!), Sabotage a Intergalactic. V apríli 2012 uviedli Beastie Boys do Rock'n'rollovej siene slávy. Nasledujúci mesiac Adam "MCA" Yauch podľahol vo veku 47 rokov rakovine a následne zvyšní dvaja členovia Michael "Mike D" Diamond a Adam "Ad-Rock" Horovitz ukončili činnosť skupiny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies