Študenti aj učitelia VŠ môžu získať ročné štipendium v Číne

NETKY.SK • 13 Január 2017, 16:50 • 2 min
Študenti aj učitelia VŠ môžu získať ročné štipendium v Číne

BRATISLAVA - Študenti vysokej školy sa môžu hlásiť o štipendium na ročný študijný pobyt v Číne. Urobiť tak môžu na základe Programu spolupráce v oblasti školstva medzi Ministerstvom školstva SR a Ministerstvom školstva Čínskej ľudovej republiky.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Slovenská akademická informačná agentúra na svojej internetovej stránke s tým, že uzávierka pre podávanie žiadostí je 7. februára.


Ministerstvo školstva hradí cestovné náklady do miesta pobytu a späť a tiež príplatok k štipendiu. V prípade bakalárskeho štúdia je to 100 amerických dolárov na mesiac, pri magisterskom 150 a pri doktorandskom 200 dolárov na mesiac. Prijímajúca strana hradí školné, poplatky za ubytovanie, za základné študijné materiály, ako aj zdravotné zabezpečenie a štipendium od 108 do 190 eur na mesiac.

 

Dostupných je 15 miest. Záujemcovia môžu podať žiadosť v elektronickej podobe na www.saia.sk.


Na ročný pobyt v Číne sa môžu hlásiť aj učitelia vysokej školy a výskumní pracovníci. Štipendium môže rovnako získať 15 záujemcov.

 

Ministerstvo hradí okrem cestovných nákladov aj príplatok k štipendiu 200 amerických dolárov na mesiac. Prijímajúca strana hradí školné, ubytovanie, študijné materiály, zdravotné zabezpečenie a štipendium 230 až 271 eur na mesiac. Žiadosť musia záujemcovia odoslať na internetovej stránke www.saia.sk tiež do 7. februára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies