Študenti a policajti budú kontrolovať fajčiarov na zastávkach MHD

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 11:58 • 2 min
Študenti a policajti budú kontrolovať fajčiarov na zastávkach MHD

BRATISLAVA - Policajti spolu so študentmi si počas týždňa posvietia na fajčiarov na zastávkach. V rámci preventívno-informačnej kampane ich budú až do nedele (15. 6.) upozorňovať na zákaz fajčenia na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

slovakia

left justify in out

"Následne od 16. júna budú policajti prioritne kontrolovať prípadnú nedisciplinovanosť fajčiarov v záujme ochrany nefajčiarov, osobitne detí a mladých ľudí na zastávkach MHD," informoval hovorca bratislavského primátora Stano Ščepán. Akcia odštartovala dnes za účasti primátora Milana Ftáčnika na zastávke MHD na Trnavskom mýte.
      

Kontroly sa budú realizovať v rámci preventívno-represívneho projektu, ktorý organizuje mesto Bratislava v spolupráci s Mestským parlamentom mladých a Mestskou políciou. Má reagovať na skutočnosť, že pasívne fajčenie ohrozuje najviac deti a mladých ľudí.
      

Pasívne fajčenie nespôsobuje iba bolesti hlavy, dráždenie slizníc či problémy s prieduškami, ale prispieva aj k vzniku väčšiny chorôb ako pri aktívnom fajčení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies