Študent z Tanzánie nemá ebolu, českí zdravotníci a hygienici si vydýchli

NETKY.SK • 11 September 2014, 07:11 • 2 min
Študent z Tanzánie nemá ebolu, českí zdravotníci a hygienici si vydýchli

PRAHA/PARDUBICE - Prvý prípad podozrenia na ebolu v Českej republike sa nepotvrdil.

slovakia

left justify in out

Lekári z Pardubíc preverovali dnes podozrenie v prípade študenta tamojšej univerzity z Tanzánie, ktorého hospitalizovali s horúčkou. Medzičasom však výskyt eboly u neho mohli vylúčiť, a tak študent zostáva síce v starostlivosti lekárov, nemusí však byť už na izolačke.

 

Informácie priniesol internetový server Novinky. cz s odvolaním sa na hovorcu nemocnice Dušana Korbela. Prípady podozrenia na ebolu zaznamenali v uplynulých týždňoch napríklad aj v Nemecku, Rakúsku či Taliansku, ani v jednom z nich sa však podozrenie nepotvrdilo. Jedinou európskou obeťou ochorenia zostáva španielsky misionár, ktorý sa infikoval na čiernom kontinente a ktorého nezachránila po prevoze do vlasti ani aplikácia experimentálneho preparátu. Iný nakazený Európan, občan Veľkej Británie sa naopak po prevoze do Londýna uzdravil.
      

Vo viacerých afrických štátoch sa medzičasom takmer 4300 ľudí infikovalo ochorením, proti ktorému neexistuje účinná terapia ani liek, s výnimkou experimentálnych liečiv. Pre takmer 2300 z nich sa infekcia skončila úmrtím. Reálny počet nakazených, ale i zosnulých by však podľa znalcov pomerov mohol byť výrazne vyšší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies