Študent ulovil najväčšieho pytóna na Floride

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 14:21 • 2 min
Študent ulovil najväčšieho pytóna na Floride

FLORIDA - Istému Jasonovi Leonovi sa podarilo juhovýchodne od amerického mesta Miami chytiť a zabiť samicu pytóna tmavého (Python bivittatus) s dĺžkou 569 centimetrov. Ide o vôbec najväčšieho zaznamenaného pytóna na Floride. Predchádzajú rekord z minulého roka mal hodnotu 536 centimetrov.

slovakia

left justify in out

Leon, ktorý je vysokoškolským študentom, zbadal hada v kroví pri ceste. S pomocou kamarátov sa mu ho podarilo chytiť a následne ho zabil nožom. Potom svoj nález oznámil úradom prostredníctvom aplikácie IveGot1, ktorá slúži na nahlasovanie inváznych druhov živočíchov a rastlín na Floride. 

Pytóny tmavé pochádzajú z juhovýchodnej Ázie a dorastajú do veľkosti až 5,8 metra. Do voľnej prírody na Floride sa dostali pravdepodobne po tom, čo ušli chovateľom. Približne v roku 2000 vytvorili stabilnú populáciu, ktorá sa každoročne zväčšuje. Dôvodom je predovšetkým fakt, že na Floride nemajú prirodzených nepriateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies