Študent sa podpálil na strednej škole vo Westminsteri

NETKY.SK • 28 Január 2014, 18:36 • 2 min
Študent sa podpálil na strednej škole vo Westminsteri

WESTMINSTER - Zranenia ohrozujúce život utrpel 16-ročný študent, ktorý sa podpálil v bufete strednej školy vo Westminsteri pri Denveri v americkom Colorade. Išlo o očividný pokus o samovraždu, uviedla dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v pondelok ráno miestneho času. Študent pred tým, ako sa podpálil, nikoho neohrozoval. Hovorkyňa westminsterskej polície Cheri Spottkeová uviedla, že školu Standley Lake preventívne skontrolovali so psami na vyhľadávanie bômb, nič však nenašli. Spottkeová tiež povedala, že nemajú žiadne indície o hrozbách proti škole a domnievajú sa, že išlo o pokus o samovraždu. Vyšetrovatelia hovorili aj so študentmi, pracovníkmi školy a rodinnými príslušníkmi, aby zistili, čo sa stalo.

Podľa slov hovorkyne nebolo jasné, ako sa chlapec, ktorý je v kritickom stave, podpálil. Oheň pomohol uhasiť hasičským prístrojom správca budovy, nikto iný neutrpel zranenia. Školu na jeden deň zatvorili, nevyučovalo sa ani počas dnešného dňa, žiaci mali však k dispozícii poradcov. Incident sa stal v období, ktoré bolo pre školy v Colorade poznamenané napätím. Vo štvrtok vyhlásili po viacerých výhražných telefonátoch pohotovosť na strednej škole Columbine, kde v roku 1999 dvaja strelci zabili 13 ľudí. Pohotovosť vyhlásili aj na ďalších školách v oblasti, ale zrušili ju v ten istý deň. Vo Westminsteri v roku 2012 páchateľ uniesol cestou do školy a následne zabil desaťročnú Jessicu Ridgewayovú. Pátrala po nej polícia, armáda i dobrovoľníci. Vtedy 17-ročného vraha odsúdili na doživotie a dostal aj ďalších 86 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies