Student Agency zvyšuje v autobusoch latku luxusu

NETKY.SK • 9 August 2011, 10:36 • 2 min
Student Agency zvyšuje v autobusoch latku luxusu

Student Agency zvyšuje v autobusoch latku luxusu

slovakia

left justify in out

img

Prví cestujúci sa dnes na pravidelnej linke Praha-Brno zviezli najnovším luxusným autobusom spoločnosti Student Agency (SA). Autobus označený nápisom Fun&Relax ponúka prvky, ktoré boli doteraz obvyklé skôr v lietadlách pre diaľkové lety. Cena cestovného sa však nemení.
      Na palube 20 nových autobusov pre 63 cestujúcich, na podvozku švédskej automobilky Volvo s nadstavbou od španielskej spoločnosti Irizar, nájde každý pasažier pred sebou obrazovku s možnosťou individuálne sa rozhodnúť medzi sledovaním filmu, seriálu alebo jednej zo štyroch českých televíznych staníc.
      "Audio-video systém je vybavený revolučnou novinkou, ktorá sa v autobusovej doprave (v Európe) zatiaľ testovala iba na zopár autobusoch: satelitným príjmom. Autobusy sú vybavené satelitnou, automaticky navigovanou anténou, ktorá sa natáča. Štandardne prijímame štyri televízne kanály," konštatoval IT riaditeľ spoločnosti SA Václav Henzl.
      V autobusoch bude vďaka kombinácii technológií UMTS a CDMA možné stabilnejšie než doteraz pripojiť sa k wi-fi. K vysokému komfortu cestovania prispeje v autobuse aj vyše 30 štandardných elektrických zásuviek na 230 voltov.
      Za dve desiatky nových autobusov zaplatila SA takmer 200 miliónov Kč (8,16 milióna eur).
      Za prvých šesť mesiacov tohto roka SA na pravidelných vnútroštátnych a medzinárodných linkách prepravila 2,31 milióna cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o asi 30.000 pasažierov.
      Nové autobusy sa budú postupne objavovať aj na linkách z Česka na Slovensko. V priebehu štyroch rokov SA obmení na nové luxusné autobusy celú svoju autobusovú flotilu.
      Majiteľ a riaditeľ SA Radim Jančura ale verí, že na kľúčovej linke Praha-Košice sa mu podarí presunúť cestujúcich z autobusov do vlakov SA. Termín ale nespresnil. "Na linkách do Košíc súčasné autobusy vystriedajú vlaky. Viac podrobností uviesť nemôžem," poznamenal s tým, že cena prepravy vlakom by mala zostať rovnaká ako za cestu autobusom. Vlaky SA budú zároveň i autovlakmi, pretože do súprav budú zaradené i vagóny pre osobné automobily.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona