STU dostala prestížny európsky certifikát ECTS

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 15:19 • 2 min
STU dostala prestížny európsky certifikát ECTS

BRATISLAVA - Rektor Slovenskej technickej univerzity (STU) Robert Redhammer dnes prevzal certifikát ECTS label, ktorý udeľuje Európska komisia - jej Generálne riaditeľstvo pre vzdelávanie a kultúru univerzitám v Európe.

slovakia

left justify in out

Rektor dostal ocenenie počas dnešnej konferencie o vnútorných systémoch kontroly kvality na školách v Bratislave, na ktorej si zase rektor súkromnej Vysokej školy manažmentu/City University of Seattle v Trenčíne Branislav Lichardus prevzal ocenenie DS – Diploma Supplement. Jeho škola je prvou na Slovensku, ktorá získala toto ocenenie. 

Získanie ECTS label (Credit Transfer System - Európsky systém transféru kreditov) naznačuje všetkým domácim a zahraničným študentom, že kreditný systém štúdia na STU spĺňa prísne európske štandardy a vzdelávanie je plne porovnateľné so zahraničím. O certifikát sa každoročne uchádzajú desiatky univerzít, uspeje spravidla len zlomok z nich. Zo slovenských univerzít doteraz získala certifikát ECTS label okrem STU už len Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, informovala hovorkyňa STU Andrea Hajdúchová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona