ŠTS zamietol návrh na obnovu konania v prípade Š. Siničku, trest si odsedí

NETKY.SK • 18 Január 2017, 10:53 • 2 min
ŠTS zamietol návrh na obnovu konania v prípade Š. Siničku, trest si odsedí

PEZINOK – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku zamietol dnes návrh na povolenie obnovy konania v prípade Štefana Siničku. Odsúdený si v súčasnosti odpykáva trest odňatia slobody v dĺžke 15 rokov a šesť mesiacov v prípade založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a účasti na vražde.

slovakia

left justify in out

Podľa ŠTS neboli splnené podmienky na povolenie obnovy konania. Štefan Sinička sa niekoľko rokov skrýval vo Venezuele. Pátrači z Prezídia Policajného zboru spolu s Národnou ústredňou Interpolu ho vypátrali v apríli 2013.

 

Súdy uznali Siničku za vinného v súvislosti s brutálnou vraždou Arpáda Nistora, pre ktorú a ďalšie trestné činy si už odpykáva doživotný trest aj Branislav Adamčo.

 

Sinička pri odôvodňovaní návrhu na povolenie obnovy konania žiadal vypočuť ďalších svedkov a argumentoval aj tým, že jeden z vyšetrovateľov, ktorý sa jeho prípadom zaoberali, sa neskôr dopustil trestného činu.

 

Čo sa týka samotného skutku, mal podľa jeho slov len odviezť auto a na samotnej vražde sa nezúčastnil. Súd však nezistil žiadne skutočnosti, podľa ktorých by vyšetrovateľ v prípade Siničku konal zaujato.

 

"Súd dospel k záveru, že skutočnosti, ktoré uviedol odsúdený, nie sú skutočnosťami, ktoré by mohli privodiť zmenu rozhodnutia," uviedla okrem iného predsedníčka senátu.

Voči rozhodnutiu súdu si Sinička prostredníctvom svojej obhajkyne podal sťažnosť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies