STRONG FEST 2016 už túto sobotu v Trnave!

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 15:45 • 2 min
STRONG FEST 2016 už túto sobotu v Trnave!

TRNAVA - V sobotu 30. júla sa na „Andelskom námestí v Trnave“ (pri obchodno - športovom centre CITY ARENA) koná prvý ročník medzinárodného festivalu silových športov pod názvom STRONG FEST.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC – Slovakia) spolu s Viking gym Cífer pripravila celodenný program, ktorý nebude určený len „profesionálom“, práve naopak. Úvodné disciplíny dňa, MAS WRESTLING a LOG LIFT sú na STRONG FESTe určené amatérom a začínajúcim súťažiacim, ktorí práve v Trnave môžu začať svoju možno úspešnú kariéru v registrovaných asociáciách a federáciách, ktoré sa týmto športom venujú.

 

O 14:00 sa na súťažnom pódiu však predstavia už okrem neregistrovaných aj registrovaní pretekári, lifteri, ktorí si zmerajú sily na tradičnom podujatí VICTORIA deadlift Cup 2016.


Na zápolenie v réžii AWPC–Slovakia je zatiaľ na 9 ročník súťaže prihlásených viac než 80 pretekárov zo 6 krajín. Organizátor však očakáva ešte do uzávierky prihlášok viacero prihlášok a tak ak sa nič nepredvídané nestane,  účastnícky rekord z roku 2015 (56 pretekárov) pravdepodobne neodolá.

 

Dianie na súťaži Victoria deadlift Cup 2015 približuje video

 

 

Okrem domácich liftérov sa na súťažnom pódiu predstavia pretekári z Česka, Rakúska, Maďarska, Srbska a Poľska. Súťažiť sa bude v 6 kategóriách RAW : dorastenci,  juniori, ženy, muži masters, muži open do 100 kg a muži open nad 100 kg a v 3 kategóriách v divízii EQUIP (v dresoch).

 

Mená v nominácii ako Peter Lincmaier, Marek Lipták, Ondrej Hudák alebo Jaroslav Zelený a Adam Švehla (z ČR) na Victoria deadlift cup 2016 prezrádzajú, že výkony nad hranicou 300 kg v mŕtvom ťahu nebudú žiadnou zvláštnosťou. 

 

Netradične je na prvý pohľad zaujímavé aj obsadenie kategórie Žien RAW, kde organizátor eviduje 11 žien.

 

Vzhľadom na to, že AWPC–Slovakia je Open federácia, na súťaži sa môže zúčastniť v podstate každý (okrem registrovaných pretekárov federácie SAKFST), kto splní podmienky dané organizátorom. Preto neváhajte a ak máte chuť zasúťažiť si na tomto festivale, stále máte možnosť prihlásiť sa.

 

STRONG FEST sa začína o 9:00 hodine.

Viac informácií na oficiálnej stránke podujatia STRONG FEST 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies