VIDEO Stromy miznú v obrovskom vodnom prepadlisku

NETKY.SK • 26 August 2015, 18:00 • 2 min
VIDEO Stromy miznú v obrovskom vodnom prepadlisku

LOUISIANA – Určite ste už videli prepadliská, ktoré sa zrazu objavili uprostred golfového ihriska, v poli alebo dokonca priamo v uliciach miest po celom svete. Predstavte si, že by sa také prepadlisko vytvorilo v jazere či rieke.

slovakia

left justify in out

Presne to sa totiž stalo v mestečku Assumption Parish v Louisiane, keď sa v lete roku 2012 pod mŕtvym ramenom miestnej rieky prepadla stará soľná baňa. Prepadlisko narobilo v okolí škody približne za 12 miliónov dolárov a 350 ľudí dostalo výzvu na evakuáciu, nakoľko sa obrovská diera aj naďalej zväčšuje.

 

Postupná evakuácia trvá už roky a miestny obyvatelia dostávajú od spoločnosti Texas Brine, ktorá je zodpovedná za soľnú baňu, odškodné vo výške 875 dolárov týždenne.

 

Dopad tohto prepadliska na miestny ekosystém nie je známy, avšak prepadlisko postupne pohlcuje cyprusové stromy vysoké aj 12 metrov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies