Stromková má nakročené na ZOH, musí ešte nazbierať ďalšie body

NETKY.SK • 22 Február 2017, 13:43 • 2 min
Stromková má nakročené na ZOH, musí ešte nazbierať ďalšie body

Bratislava - Slovenská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Zuzana Stromková je v poradí SP slopestyle na štrnástom mieste, čo jej momentálne stačí na účasť na zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Na ZOH 2018 postúpi prvých 24 pretekárok v redukovanom poradí disciplíny. Na Stromkovú čakajú už v nedeľu majstrovstvá Slovenska v Jasnej, ktoré sú zároveň druhá časť trojdielneho cyklu Slovenského pohára.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročná pretekárka sa iba nedávno vrátila z Kanady, kde sa konalo podujatie Svetového pohára. V sezóne absolvovala aj súťaže Big Air, ale prioritne slopestyle, v ktorej by sa mohla predstaviť na ZOH 2018. "Môj najbližší program je pestrý. Čakajú na mňa preteky Svetového pohára v Silvaplane 3. až 4. marca, potom majstrovstvá sveta v Sierra Nevade, ktoré sa pre mňa začnú 17. marca. Po lete mám v pláne zopár pretekov, napríklad aj na Novom Zélande," oznámila Stromková na stredajšej tlačovej konferencii.

 

Aktuálne postavenie v poradí disciplíny jej zaisťuje účasť na ZOH v Pjongčangu, ale zbierať body musí aj v ďalších pretekoch Svetového pohára. Získavať ich začala 14. januára vo Francúzsku, zatiaľ absolvovala štyri preteky. Počítajú sa body z desiatich pretekov SP (päť v tejto sezóne, päť v budúcej, pozn.) a z majstrovstiev sveta. Reprezentovať svoju krajinu na ZOH môžu iba štyri pretekárky z rovnakého štátu. Aktuálne je v top 24 až päť Američaniek, to znamená, že jedna z nich sa do Kórejskej republiky neprebojuje.

 

Momentálne by si tak postup mala zabezpečiť aj pretekárka na 25. mieste. "Musíme zbierať body z každého podujatia. Aktuálne sme v poradí na štrnástom mieste, čaká na nás teraz dôležitá misia v Silvaplane a potom na MS v Sierra Nevade, kde budeme obhajovať tretie miesto," povedal Stromkovej tréner Tomáš Murgáč.

 

Najbližšia víkendová akcia, ktorou sú majstrovstvá Slovenska, neznamená pre Stromkovú prioritu, a aj keď sa bude snažiť dosiahnuť čo najlepší výsledok, sústredí sa najmä na ďalšie preteky. "Snažím sa zbierať body do Pjongčangu, takže každé umiestnenie do tridsiateho miesta mi pomôže. Dúfam, že sa mi podarí skončiť čo najlepšie a že nazbieram čo najviac bodov. Najmä verím, že sa nezraním," dodala Stromková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies