Stromček prianí splní sny deťom z detského domova

NETKY.SK • 5 December 2015, 17:32 • 2 min
Stromček prianí splní sny deťom z detského domova

PREŠOV - Obyvatelia Prešova budú mať počas najbližších dvoch týždňov možnosť splniť vianočné želania deťom z detského domova na Požiarnickej ulici v Prešove. Slúžiť im na to bude prvý ročník vianočného charitatívneho projektu Stromček prianí, ktorý má pomôcť deťom bez domova prežiť čo najkrajšie sviatky. Akciu organizuje nadácia Dobré zo Slovenska.

slovakia

left justify in out

Stromček prianí bude umiestnený v prešovskom zábavno-obchodnom centre MAX, ktoré projekt spoluorganizuje. Zbierka odštartuje v nedeľu 6. decembra od 15:00 počas mikulášskej akcie, na ktorej svoje umenie predvedú aj samotné deti z prešovského detského domova. Akciu podporí tiež úspešný slovenský hudobník Peter Bič, ktorý je tvárou nadácie. Počas nedele hostesky ponúknu návštevníkom centra možnosť vybrať si zo stromčeka prianí magnetku s vianočným želaním dieťaťa. Ide zvyčajne o jednoduché želania podľa veku dieťaťa. Ten sa pohybuje od jedného mesiaca do 15 rokov. Pre najmenších vybrali želania podľa potreby detí vychovávateľky, väčší „domováci“ si priali napríklad hrkálku, batoh, vláčik, autodráhu a podobne. Na strome bude spolu 86 magnetiek, ktoré predstavujú počet detí v detskom domove.


Stromček prianí bude následne k dispozícii až do 20. decembra. „O deň neskôr pôjdeme darčeky odovzdať priamo do detského domova,“ uviedla organizátorka akcie Dáša Mikolajová. Ako dodala, pre každého, kto pre deti darček zakúpi, bude pripravené aj malé prekvapenie. „Zvyšné darčeky, ktoré ľudia nezakúpia, zakúpi nadácia Dobré zo Slovenska,“ informoval zakladateľ nadácie Miroslav Hruška. Má sa tak zabezpečiť, aby žiadny z detských snov neostal na Vianoce nesplnený.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies