Stromček pod stromček tento rok odštartovali v Moštenici

NETKY.SK • 7 December 2014, 15:22 • 2 min
Stromček pod stromček tento rok odštartovali v Moštenici

BANSKÁ BYSTRICA - Vyše štyristo vianočných stromčekov odovzdajú v týchto dňoch pracovníci štátneho podniku Lesy SR detským domovom, domovom sociálnych služieb, špeciálnym školám, nemocniciam a náhradným pestúnskym rodinám po celom Slovensku v rámci 11. ročníka akcie Stromček pod stromček.

slovakia

left justify in out

Tento ročník symbolicky odštartoval v piatok v detskom domove Potôčik v Moštenici v okrese Banská Bystrica, kam doniesol generálny riaditeľ štátnych lesníkov Ctibor Határ dva smreky. Tamojšie deti sa ich chystajú vyzdobiť až na Štedrý deň, aby neporušili tradíciu. Už začiatkom decembra odniesli lesníci stromček aj do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici, kde ho spoločne s malými pacientmi a personálom nemocnice aj vyzdobili papierovými ozdobami.

 

Ako ďalej informoval hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek, detské domovy a ďalšie zariadenia starostlivosti o deti majú o akciu Stromček pod stromček veľký záujem. V každom zariadení majú možnosť objednať si na jednotlivých odštepných závodoch alebo lesných správach Lesov SR počet, výšku i druh vianočných stromčekov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies