Strojvodca havarovaného vlaku vo Filadelfii si nepamätá moment kolízie

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 16:56 • 2 min
Strojvodca havarovaného vlaku vo Filadelfii si nepamätá moment kolízie

FILADELFIA - - Strojvodca vlaku, ktorý sa tento týždeň vykoľajil vo Filadelfii, si nepamätá moment kolízie. Potvrdili to jeho právnici, ktorých dnes citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa AP tento fakt komplikuje vyšetrovanie skutočnosti, že havarovaný vlak išiel pred nehodou dvojnásobne vyššou rýchlosťou, aká bola odporúčaná v danom úseku. 
     

"Spomína si na to, ako vchádzal do zákruty. Spomína si na to, ako sa snažil znížiť rýchlosť a od toho momentu bol mimo," uviedol pre spravodajskú televíziu ABC právnik strojvodcu vlaku Brandona Bostiana. 
     

Podľa jeho slov si Bostian naposledy pamätá len to, ako hľadá tašku, vyberá z nej mobilný telefón a privoláva pomoc.
     

Tridsaťdvaročný strojvodca havarovaného vlaku zatiaľ odmietol komunikovať s políciou. Jeho právnik však uviedol, že Bostian "plne spolupracoval" s vyšetrovateľmi a okamžite sa podrobil krvným testom.
     

Vlak s 243 pasažiermi havaroval v noci na stredu, keď bol na ceste z New Yorku. Podľa zistení americkej Národnej komisie pre bezpečnosť dopravy (NTSB) išiel vlak krátko pred vjazdom do ostrej zákruty namiesto maximálnej povolenej rýchlosti 80 km/h až 170 km/h.
     

Zdroje oboznámené s vyšetrovaním tiež informovali o tom, že na úseku trate, kde došlo k tragickej nehode, zatiaľ nebol v prevádzke bezpečnostný systém PTC, ktorý automaticky spomalí či dokonca zastaví vlaky jazdiace príliš vysokou rýchlosťou.
     

Pri tragickej nehode vlaku Amtrak číslo 188 zahynulo najmenej sedem osôb a vyše 200 utrpelo zranenia, čím sa toto vlakové nešťastie zapísalo medzi jedno z najtragickejších v USA za uplynulých šesť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies