Strojca výbuchov v Drážďanoch z roku 2016 dostal takmer desať rokov

NETKY.SK • 31 August 2018, 18:21 • 2 min
Strojca výbuchov v Drážďanoch z roku 2016 dostal takmer desať rokov

DRÁŽĎANY - Trest odňatia slobody vo výške deväť rokov a osem mesiacov vymeral nemecký súd v piatok 31-ročnému obžalovanému v prípade odpálenia podomácky vyrobených výbušných zariadení pred mešitou a kongresovým centrom v Drážďanoch v roku 2016. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Porota okresného súdu odsúdila Nina K. za pokus o vraždu, spôsobenie výbuchov a závažného podpaľačstva. Páchateľ sa k výrobe a odpáleniu rúrkovej bomby priznal, úmysel niekoho zabiť však poprel.

 

Prvá explózia poškodila 26. septembra 2016 vchod do mešity Fatih Camii. V tom čase sa v nej nachádzal imám (islamský duchovný) s manželkou a dvoma synmi, ale neutrpeli zranenia.

 

Druhé výbušné zariadenie explodovalo krátko nato na terase medzi hotelom a kongresovým centrom.

Výbuchy nastali len niekoľko dní pred podujatiami pri príležitosti štátneho sviatku opätovného zjednotenia krajiny, Dňa nemeckej jednoty, ktorý pripadá na 3. októbra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies