Strnisko a Tlkanec sa prebojovali do finále na VC Ústí nad Labem!

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 08:31 • 2 min
Strnisko a Tlkanec sa prebojovali do finále na VC Ústí nad Labem!

ÚSTÍ NAD LABEM - Slovenskí reprezentanti v boxe sa zo 45. ročníka Veľkej ceny Ústí nad Labem zásluhou Matúša Strniska a Erika Tlkanca vrátia domov s dvoma medailovými umiestneniami, ktoré budú minimálne strieborného lesku.

slovakia

left justify in out

Po štvrtkovom víťaznom štvrťfinále uspeli obaja pästiari SR na tradičnom podujatí v ČR aj v piatkovom semifinále a vybojovali si účasť v rozhodujúcom dueli o celkové prvenstvo. Devätnásťročný odchovanec nitrianskeho boxu Strnisko zdolal v kategórii do 81 kg favorizovaného írskeho borca a medailistu z MS a ME Darrena O´Neilla 2:1 na body. Tlkanec v hmotnosti do 91 kg postúpil do finále bez boja, jeho súpera Stephena Warda z Írska nepustili do ringu lekári.

 

"Matúš v 1. kole ťahal za kratší koniec proti technickému O´Neillovi. Následne nám vyšla zmena taktiky a druhé kolo patrilo Strniskovi. Záverečné 3. kolo bolo vyrovnané, v Matúšov prospech napokon rozhodla väčšia aktivita, bojovnosť a chuť po víťazstve. Tlkancov semifinálový protivník Ward neprešiel lekárskou prehliadkou pre tržnú ranu z predchádzajúceho duelu, a tak Erik postúpil bez boja," informoval v piatok večer agentúru SITA tréner slovenskej reprezentácie Pavol Hlavačka. V sobotňajšom finále bude súperom Strniska skúsený Talian Simone Fiori, na Tlkanca čaká v boji o primát Levan Guledani z Gruzínska. 

 

Zostávajúca trojica nominovaných Slovákov na medzinárodný turnaj v Ústí nad Labem Filip Barák (do 56 kg), Michal Zátorský (do 60 kg) a Henrich Bagin (do 75 kg) skončila svoje účinkovanie vo štvrťfinále. 

Medzinárodný turnaj v boxe VC Ústí nad Labem (4. - 7. júna 2014) - piatkové výsledky Slovákov: 

Semifinále: 
kategória do 81 kg: Matúš Strnisko (SR) - Darren O'Neill (Ír.) 2:1 na body 
do 91 kg: Erik Tlkanec (SR) - Stephen Ward (Ír.) - Tlkanec vyhral bez boja, Ward neprešiel lekárskou prehliadkou 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona