Strieľal po susedoch, potom sa skúsil zabiť

NETKY.SK • 26 Marec 2019, 15:37 • 2 min
Strieľal po susedoch, potom sa skúsil zabiť

PRAHA - Slovák Maroš Gajdošík, v česku v meste Petřvald v okrese Karviná na jar v roku 2017 vytiahol na svojich dvoch susedov zbraň a jedného z nich vážne zranil, dostal v utorok trest na 20 rokov. Informoval o tom český denník Právo.

slovakia

left justify in out

Trest potvrdili na vrchnom súde v Olomouci a zamietol tým odvolanie 37-ročného obžalovaného proti vlaňajšiemu verdiktu ostravského krajského súdu. Po odpykaní si trestu muža na dobu neurčitú vyhostia z Českej republiky.

 

Gajdošík vraj útok plánoval a niekoľko hodín čakal na vhodný okamih. Keď vyrážali susedia autom z domu, postavil sa im do cesty, vytiahol nelegálne držanú pištoľ a vystrelil na nich zo vzdialenosti asi dvoch metrov.

 

Najprv zasiahol suseda do hrude. Potom zamieril aj na jeho manželku, ktorá sedela na sedadle spolujazdca, ale náboj sa mu zasekol v zbrani. Manželom sa potom podarilo z auta utiecť. Na úteku ešte viac naštvaný zasiahol suseda ešte trikrát, ženu netrafil. Potom vzal kanister s benzínom a snažil sa poškodeným susedom podpáliť dom i auto.

 

img

Maroš Gajdošík. Zdroj: tv.nova.cz

 

Muž, ktorý sa nechal oslovovať Reskátor, po útoku obrátil zbraň proti sebe a strelil sa do hlavy. Pokus o samovraždu sa mu nepodaril, následkom poranenia však oslepol.

 

Slovák svoju vinu pred súdom nikdy nepriznal a za všetko podľa neho mohli susedia. Súd jeho odvolanie zamietol ako neodôvodnené. Do väzenia ho poslal za pokus o vraždu, výtržníctvo, nedovolené ozbrojovanie, porušovania domovej slobody a poškodenie cudzej veci.

 

Gajdošík sa bránil, že bol susedmi šikanovaný. Podľa štátnej zástupkyne Šárky Klein Miketovej to ale bolo naopak.

 

"V priebehu vyšetrovania vyplynulo, že to bolo presne naopak a obžalovaný bol zdrojom všetkých sporov. Bol to on, kto šikanoval bližších aj vzdialených susedov, ktorí sa bránili legálnymi prostriedkami. Čin pána obžalovaného bol akt pomsty, nevyprovokovaný a úplne bezdôvodný," uviedla Klein Miketová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona