Striedajúci Xavi odohral proti Getafe 700. súťažný duel za Barcelonu

NETKY.SK • 17 Január 2014, 11:25 • 2 min
Striedajúci Xavi odohral proti Getafe 700. súťažný duel za Barcelonu

BARCELONA - Kreatívny španielsky futbalista Xavi odohral vo štvrtok svoj jubilejný 700. súťažný zápas v drese FC Barcelona. Stredopoliar katalánskeho veľkoklubu striedal v 70. minúte odvetného duelu osemfinále Španielskeho pohára na pôde FC Getafe (0:2) Cesca Fabregasa a tešil sa z postupu svojho tímu. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Xavi je jedným z kľúčových tvorcov hry a súčasne jedným zo strojcov úspechov FC Barcelona v posledných rokoch. Tridsaťtriročný futbalista je produktom slávnej barcelonskej akadémie "La Masia", pričom v prvom mužstve debutoval v roku 1998 pod holandským trénerom Louisom van Gaalom.

Po príchode trénera Pepa Guardiolu na Nou Camp do funkcie trénera sa Xavi stal súčasťou herného systému prezývaného "tiqui-taqua", ktorý je založený na sérii krátkych prihrávok so snahou o čo najdlhšie držanie lopty. Xavi vyhral s Barcelonou doteraz 22 trofejí vrátane troch titulov v Lige majstrov a siedmich primátov v španielskej Primera division. Navyše, medzi kľúčové postavy patrí aj v španielskom národnom tíme, ktorý triumfoval na EURO 2008, EURO 2012 a MS 2010. 

"Som hrdý na to, že som odohral toľko zápasov a Barca je pre mňa ten najlepší klub," povedal Xavi pre španielsky denník Mundo Deportivo. "Máme tie najhoršie aj najlepšie skúsenosti v histórii Barcy. Suché obdobie bez úspechov (1999 - 2004) a potom séria úspechov, kde sme získali aj treble (2008/2009) a šesť trofejí v roku 2009 a trikrát sme vyhrali Ligu majstrov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona