Strieborných Srbov vítalo v Belehrade 20-tisíc ľudí

NETKY.SK • 16 September 2014, 10:26 • 2 min
Strieborných Srbov vítalo v Belehrade 20-tisíc ľudí

BELEHRAD - Tisícky ľudí v centre Belehradu vítali v pondelok večer srbských basketbalistov, ktorí sa na MS v Španielsku stali vicemajstrami sveta. Na návrat zverencov trénera Sašu Djordjeviča bolo podľa správ domácich médií zvedavých až 20.000 priaznivcov.

slovakia

left justify in out

Srbi boli jednoznačne najväčším pozitívnym prekvapením turnaja, keď na ceste do finále postupne vyradili favorizované tímy Grécka, Brazílie i Francúzska. Lídrom tímu bol rozohrávač Miloš Teodosič, ktorého za jeho výkony vybrali domáci organizátori do najlepšej päťky podujatia. Vo finále síce Balkánci nestačili na výber USA a prehrali vysoko 92:129, ale s celkovým vystúpením v Španielsku vládla v krajine spokojnosť.

 

"Američania hrajú rýchlosťou 150 km/h, ostatné tímy tak nanajvýš šesťdesiatkou. Taký je súčasný rozdiel v mužskom basketbale," komentoval úspech svojich krajanov hviezdny krídelník bývalej Juhoslávie Dražen Dalipagič. Denník Kurir napísal, že na úspechu možno stavať do budúcnosti. "Určite nás to povzbudí v ďalších snaženiach v budúcnosti, ale netreba zabúdať, že na budúcoročných ME začíname rovnako ako ostatné tímy od nuly," uviedlo srbské periodikum.

 

Eurobasket 2015, ktorý sa pre zložitú politicko-bezpečnostnú situáciu na Ukrajine po prvý raz uskutoční v štyroch krajinách, bude zároveň európskou kvalifikáciou na OH 2016 v Rio de Janeiro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies