Strieborná medaila je pre Piešťanské Čajky zlatá

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 11:28 • 2 min
Strieborná medaila je pre Piešťanské Čajky zlatá

PIEŠŤANY - Ženský basketbalový tím Piešťanské Čajky po 5. priečke v ročníku 2012/2013 a bronzovej pozícii z uplynulej sezóny znova zlepšil konečné umiestnenie od svojho vstupu na extraligovú scénu.

slovakia

left justify in out

V tohtoročnom finále síce Good Angels Košice nedali zverenkám Martina Pospíšila v troch zápasoch najmenšiu šancu, strieborné kovy sú však pre klub zo svetoznámeho kúpeľného mesta historickým úspechom.


"Je to vydretá medaila a pre nás je zlatá," citoval web Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) českú oporu Čajok Romanu Stehlíkovú. Piešťany žili ženským basketbalom. "Pomohlo nám aj skoré vyradenie hokejistov z play-off, ale najmä finále. Podarila sa veľká vec," dodala 29-ročná pivotka.


Tréner Piešťan Martin Pospíšil napriek nespornému úspechu v sebe nezaprel maximalistu. "Moje pocity sú trochu rozpoltené, neviem sa radovať po prehre. Možno s odstupom času to budem hodnotiť inak. Dosiahli sme historický úspech pre Piešťany, ale stále sa neviem zbaviť pocitu, že sme mohli finále Košiciam znepríjemniť omnoho viac. Napriek tomu patrí toto striebro zrejme na vrchol môjho rebríčka úspechov," poznamenal podľa SBA 33-ročný kormidelník, ktorý ešte pred finálovou sériou predĺžil s klubom zmluvu o ďalšie dve sezóny.


Košičanky vo vyvrcholení extraligového ročníka triumfovali nad Piešťankami 3:0 na zápasy, postupne doma 84:59, vonku 74:61 a znova doma 74:59.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies