Strety s povstalcami na východe Ukrajiny neprežil ďalší vojak, sedem sa zranilo

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 13:32 • 2 min
Strety s povstalcami na východe Ukrajiny neprežil ďalší vojak, sedem sa zranilo

KYJEV - Jeden ukrajinský vojak zahynul a sedem ďalších utrpelo zranenia za uplynulých 24 hodín pri ozbrojených útokoch proruských separatistov na východe Ukrajiny. O poslednej tragickej bilancii informovala dnes ukrajinská armáda.

slovakia

left justify in out

Podľa rezortu obrany separatisti zvýšili svoje útoky namierené proti vládnym silám, čím porušujú v marci uzatvorené prímerie. Povstalci použili podľa Kyjeva delostrelectvo ťažkého kalibru, pričom obe strany konfliktu sa v rámci dohody z Minska zaviazali stiahnuť z konfliktných zón tento typ zbraní.

 

Po relatívne pokojnom období, keď obe strany konfliktu na východnej Ukrajine s výnimkou sporadických incidentov dohodu o prímerí dodržiavali, došlo v apríli k zintenzívneniu prestreliek.

 

Obe strany sa pritom navzájom obviňujú z nasadenia ťažkých zbraní s kalibrom nad 100 mm, ktoré majú byť v súlade s minskými protokolmi stiahnuté.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies